Θεραπείες για μαλλιά με φυσικά προϊόντα

Θεραπείες για μαλλιά με φυσικά προϊόντα

Με προϊόντα που έχεις στο σπίτι σου, μπορείς να «θεραπεύσεις» τα μαλλιά σου. Ξέχνα φριζάρισμα, ξέχνα την «αγριάδα» !

1. Έλαιο καρύδας

Είναι σχεδόν “θαυματουργό”, καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά κουτάλακια του γλυκού για να μειώσεις το φριζάρισμα, τις κατεστραμμένες άκρες και τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο απαλά από ποτέ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το έλαιο καρύδας για να αναζωογονήσεις το χρώμα στις ανταύγειες σου. Άπλωσε το προϊόν στα μαλλιά σου για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια, εφάρμοσε το σαμπουάν και το conditioner σου.

2. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο θρέφει και ενυδατώνει τα μαλλιά σου, ενώ καταπολεμά και την ξηροδερμία. Ζέστανε μισή κούπα λάδι και στη συνέχεια, εφάρμοσέ το στα μαλλιά σου κάνοντας καλό μασάζ. Προσπάθησε να αποφύγεις τις ρίζες και εστίασε περισσότερο στις άκρες. Τύλιξε τα μαλλιά σου με μία πετσέτα και άφησε το ελαιόλαδο να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Αμέσως μετά, ξέπλυνέ τα πολύ καλά.

3. Μηλόξυδο

Θα σου χαρίσει τα πιο λαμπερά και απαλά μαλλιά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις την ώρα που ξεβγάζεις τα μαλλιά σου από το σαμπουάν και το conditioner σου. Ανάμειξε ένα μέρος μηλόξυδου με 6 μέρη νερού. Αν σε απασχολεί η μυρωδιά του ξυδιού, να έχεις στο μυαλό σου πως θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

4. Γιαούρτι

Για να έχεις δυνατά και υγιή μαλλιά, μπορείς να δοκιμάσεις μία φυσική θεραπεία πρωτεΐνης με γιαούρτι. Θα αναζωογονήσει τα κατεστραμμένα μαλλιά σου και θα βρουν ξανά τη χαμένη λάμψη τους. Ανάμειξε μισή κούπα γιαούρτι με μία κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο καριτέ. Ανακάτεψε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια, εφάρμοσέ το για λίγα λεπτά στα μαλλιά σου. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το σαμπουάν σου και ξέπλυνέ τα καλά. Η πρωτεΐνη θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από κάθε είδους θερμότητα, ενώ παράλληλα θα τα κρατάει ενυδατωμένα και λαμπερά.

5. Μπύρα

Η σύνθεσή της περιέχει πολλές βιταμίνες που βοηθούν τα μαλλιά. Μπορείς να αναμείξεις μισή κούπα μπύρας με ένα αυγό και δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο, για να ετοιμάσεις ένα εύκολο θεραπευτικό προϊόν. Εφάρμοσε το μείγμα στα μαλλιά σου για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια, ξέπλυνε με κρύο νερό.

6. Αλάτι

Μία θεραπεία με αλάτι είναι ιδανική για τα πιο λιπαρά μαλλιά. Ανάμειξε δύο κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι με το σαμπουάν σου, για να δημιουργήσεις μία πάστα, που θα εφαρμόσεις στα μαλλιά σου, κάνοντας καλό μασάζ και απολέπιση για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια, ξέβγαλε με χλιαρό προς κρύο νερό και εφάρμοσε το conditioner σου.

Προσοχή! Μην το παρακάνεις με τη συγκεκριμένη θεραπεία, γιατί θα εμποδίσεις τη σωστή ενυδάτωση των μαλλιών σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: medicalland.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.