ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα μυστικά για μια τέλεια επιδερμίδα

Τα μυστικά για μια τέλεια επιδερμίδα

Λείο, φωτεινό, ομοιόμορφο δέρμα. Τι πρέπει να κάνουμε για να το αποκτήσουμε; «Να αποκτήσουμε 5 μικρές συνήθειες», τονίζουν οι ειδικοί.

Καταναλώνουμε καθημερινά τροφές πλούσιες σε Ω λιπαρά οξέα

Ο λόγος είναι απλός. Τα λιπαρά οξέα κάνουν πιο ανθεκτική την μεμβράνη των κυττάρων μας η οποία συγκρατεί την υγρασία, και θωρακίζουν την άμυνα του δέρματος απέναντι σε ερεθισμούς και κοκκινίλες. Τέτοιες τροφές είναι ο σολωμός, οι σαρδέλες, ο τόνος, και τα περισσότερα θαλασσινά, το αβοκάντο, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, τα αβγά, το σπανάκι και τα φασόλια.

Ασκούμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε

Δεν εννοούμε απαραίτητα να γυμναζόμαστε σκληρά, αλλά να προσπαθούμε να αυξάνουμε τους παλμούς μας έστω και με γοργό βάδισμα ή ανέβασμα των σκαλιών.

Η εφίδρωση αποτοξινώνει τον οργανισμό και το δέρμα και ταυτόχρονα η άσκηση ενεργοποιεί τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας που έτσι κι αλλιώς ενισχύουν τη λάμψη μας.

Κάθε βράδυ χρησιμοποιούμε μια κρέμα με ρετινόλη ή παράγωγα της.

Η ρετινόλη δεν είναι άλλη από βιταμίνη Α, η οποία αποδεδειγμένα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, και κατά συνέπεια μειώνει το βάθος των ρυτίδων και παχαίνει την επιδερμίδα. «Όταν βλέπω μία γυναίκα, καταλαβαίνω αμέσως αν χρησιμοποιεί ρετινόλη, γιατί το δέρμα της είναι λαμπερό και λείο» μας αποκάλυψε ένας δερματολόγος.

Κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ

Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες γερνάει το δέρμα και προκαλεί σπυράκια. Ο ύπνος μειώνει τα επίπεδά της στο αίμα.

Χρησιμοποιούμε αντηλιακό

Ο Νο 1 παράγοντας γήρανσης του δέρματος δεν είναι ο χρόνος, αλλά ο ήλιος. Γι’αυτό πριν βγούμε από το σπίτι το πρωϊ, δεν παραλείπουμε το αντηλιακό μας ή την κρέμα με SPF την ημέρα. Κι αυτό ισχύει βρέξει – χιονίσει, στην κυριολεξία, μιας και οι υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα και καταστρέφουν την επιδερμίδα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Κατερίνα Τσιλιμιδού (vita.gr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.