3 εύκολες συνταγές για scrub προσώπου

3 εύκολες συνταγές για scrub προσώπου

Η απολέπιση είναι από τα βασικά και πρωταρχικά βήματα αν θέλουμε να περιποιηθούμε σωστά το πρόσωπό μας! Με τη βοήθεια των scrub απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα, τη σκόνη ή τη βρομιά που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ παράλληλα, τονώνουμε την μικροκυκλοφορία (κι αυτός είναι ο λόγος που όταν απλώνουμε το scrub στο πρόσωπό μας θα πρέπει να κάνουμε ελαφρύ μασάζ).

Αν εμπιστεύεσαι της δυνάμης της φύσης στη beauty ρουτίνα σου, τότε παρακάτω θα βρεις 3 τέλειες και πανεύκολες συνταγές για scrub προσώπου με υλικά από την κουζίνα σου!

Με σοκολάτα

Θα χρειαστείς:

1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/8 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο

1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Η διαδικασία είναι απλή: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις καλά όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, απλώνεις μια γενναιόδωρη ποσότητα από το scrub στο καθαρό πρόσωπό σου, τρίβοντας απαλά στο δέρμα για 60 δευτερόλεπτα. Άφησε το scrub να δράσει για περίπου 10 λεπτά και στο τέλος ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Με βρώμη

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης

1/4 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας νερό ή ελαιόλαδο

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη: Σε ένα μπολ ρίχνεις το πλιγούρι βρώμης, το αλάτι και το λάδι. Ανακτεύεις πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα.Τρίβεις απαλά πάνω στο δέρμα του προσώπου σου κάνοντας κυκλικές κινήσεις και το αφήνεις για πέντε έως δέκα λεπτΆ. Στο τέλος ξεπλένεις με χλιάρό- δροσερό νερό!

Για τις φορές που δεν έχεις χρόνο: 2 υλικά αρκούν!

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και απλή: Ρίχνεις το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύεις πολύ καλά. Εφαρμόζεις σε καθαρό πρόσωπο και στο λαιμό σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για 60 δευτερόλεπτα. Στο τέλος, ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Φυσικά, μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα των συστατικών και να αποθηκεύσεις το μείγμα που περίσσεψε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη φορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.