Αυτός είναι ο λόγος που μας πιάνει νύστα μετά το μεσημεριανό φαγητό

Αυτός είναι ο λόγος που μας πιάνει νύστα μετά το μεσημεριανό φαγητό

Συμβαίνει στην πλειοψηφία των ανθρώπων. Μετά το μεσημεριανό φαγητό σας πιάνει νύστα και όπου και να είστε αναζητάτε το κρεβάτι σας. Το κεφάλι βαραίνει, τα μάτια κλείνουν, είστε έτοιμοι για ύπνο. Εχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει και έχετε ρίξει ευθύνες στην πέψη.

Ο Δρ. Τίμοθι Μονκ έρχεται να σας πει τι ακριβώς παίζει.

Αυτό που νιώθετε λέγεται «Post- Lunch Dip in Perfomance».

Σύμφωνα με τον Δρ. αυτό το φαινόμενο παρατηρείται ιδιαίτερα αν δεν έχετε φάει καλό πρωινό, γιατί τότε το μεσημεριανό γεύμα πέφτει στο άδειο στομάχι, το οποίο χρειάζεται περισσότερη ώρα για να ολοκληρώσει την πέψη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημαντικό ρόλο σε αυτό αυτό παίζει και ο κιρκαδικός ρυθμός, το βιολογικό ρολόι και οι χρονότυποι του οργανισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.