ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Τα 8 μέρη που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούμε το κινητό μας -Τι μπορεί να συμβεί

Τα 8 μέρη που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούμε το κινητό μας -Τι μπορεί να συμβεί

Δεν μπορούμε να ζήσουμε πλέον χωρίς αυτό. Η τεχνολογία και η νέα εποχή το έχει καταστήσει απαραίτητο εργαλείο δουλειάς, επικοινωνίας αλλά και διασκέδασης.

Το παίρνουμε κυριολεκτικά παντού μαζί μας και το βάζουμε όπου να ‘ναι χωρίς να σκεφτόμαστε.

Όμως, υπάρχουν μέρη και σημεία που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ το κινητό μας!

Όλοι μας, βέβαια, το έχουμε κάνει, μάθαμε όμως ποια είναι αυτά τα 8 σημεία και σας τα παρουσιάζουμε, όπως τα διαβάσαμε στο Reader’s Digest.

1. Τσέπη

Το πιο συνηθισμένο λάθος μας. Μπορεί να μας φαίνεται δεδομένο, αλλά μας κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό. Σύμφωνα με την γιατρό Lilly Friedman, η τσέπη είναι το χειρότερο μέρος που μπορούμε να βάλουμε το κινητό μας. «Όταν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο και βρίσκεται στην τσέπη μας, η ακτινοβολία είναι 2-7 φορές μεγαλύτερη από το αν είναι τοποθετημένο στην τσάντα», αναφέρει. Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην ακτινοβολία και στην ανάπτυξη όγκου. Ακόμη, η ακτινοβολία μπορεί να αλλάξει την δομή του DNA και να επηρεάσει την ανδρική γονιμότητα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρήκε ακόμη ότι η ραδιενέργεια του κινητού μπορεί να είναι καρκινογόνα για τους ανθρώπους. Το να κάθεσαι στο κινητό σου μπορεί να προκαλέσει ισχιαλγία και άλλα προβλήματα της πλάτης.

2. Σουτιέν

Έρευνες έδειξαν ότι το να κρατάς το κινητό στο σουτιέν σου μπορεί να συνδέεται με καρκίνο του μαστού λόγω της ακτινοβολίας και των δονήσεων. Κυρίως το αθλητικό σουτιέν δεν είναι καλή ιδέα, λόγω των βακτηρίων που ερεθίζουν το δέρμα, σύμφωνα με το Muscle & Fitness.

3. Στο κρεββάτι ή κάτω από το μαξιλάρι

Το να κοιμάσαι με το κινητό σου είναι πολύ κακή ιδέα. Κάτω από το μαξιλάρι, μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία και να προκαλέσει κίνδυνο φωτιάς, ειδικά αν το φορτίζεις. Επίσης, το φως LED από τις οθόνες μπορεί να διαταράξει την παραγωγή μελατονίνης και των κιρκαδικών ρυθμών, μειώνοντας την ποιότητα του ύπνου, σύμφωνα με το National Sleep Foundation.Φυσικά, υπάρχει και η ακτινοβολία που δεν σταματά. Η ποσότητα της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων που μεταδίδουν τα κινητά είναι ίδια με αυτήν των μικροκυμάτων.

4. Στην πρίζα

Αν κρατάς το κινητό σου στην πρίζα να φορτίζει, ενώ έχει γεμάτη μπαταρία, χαλάει την ίδια την μπαταρία, σύμφωνα με το pcmag.com. Το κινητό υπερθερμαίνετε και καταστρέφει την μπαταρία.

5. Κοντά στο πρόσωπό σου

Βακτήρια μεταφέρονται από και προς το πρόσωπό σου, κάνοντας το δέρμα και το κινητό σου πιο βρώμικο. Αυτό προκαλεί ακμή, ερεθισμό του δέρματος, ακόμα και ρυτίδες, σύμφωνα με το Allure. Χρησιμοποίησε ακουστικά ώστε να μην ακουμπά η επιφάνεια του κινητού στο πρόσωπό σου.

6. Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Οι πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες είναι οι χειρότερες για ένα κινητό. Το να βάζεις το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου είναι λάθος καθώς μπορεί να χαθούν δεδομένα αλλά και να φθαρεί η μπαταρία, σύμφωνα με το Time.

7. Στην πετσέτα θαλάσσης

Ο ήλιος και η ζέστη μπορεί να αποβούν καταστροφικά για το κινητό. Βάλτο στην τσάντα σε σκιερό μέρος.

8. Στο μπάνιο/τουαλέτα

Δεν είναι και πολύ καλή ιδέα να παίρνεις το κινητό μαζί σου στο μπάνιο. Τα μικρόβια μπορεί να είναι παντού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Applied and Environmental Microbiology, και να μεταφερθούν από τις βρώμικες επιφάνειες στο κινητό σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

bovary.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.