ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κάψε μόνο 100 θερμίδες ημερησίως και δες πόσα κιλά θα «πετάξεις» από πάνω σου!

Κάψε μόνο 100 θερμίδες ημερησίως και δες πόσα κιλά θα «πετάξεις» από πάνω σου!

Καθημερινά καταναλώνουμε 1.400 θερμίδες. Τι είναι λοιπόν 100 θερμίδες μπροστά σε τόσες; «Τίποτα», θα σκεφτείς.

Έλα όμως που υπάρχει τρόπος οι 100 θερμίδες να κάνουν τεράστια διαφορά στο κορμί σου;

Αυτό ακριβώς προκύπτει από νέα μελέτη του Κέντρου Βιοϊατρικής Έρευνας του Pennington, στην οποία συμμετείχαν 464 υπέρβαρες γυναίκες, δίχως ενεργή αθλητική ζωή.

Σκοπός της εν λόγω έρευνας ήταν να καταλήξουν οι επιστήμονες σε ένα γενικό συμπέρασμα όσον αφορά στον ελάχιστο χρόνο άσκησης προκειμένου να εξασφαλίσει κανείς την καλή λειτουργία της καρδιάς του και μια επίσης καλή φυσική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί αρκούν 72 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, σα να λέμε δηλαδή μόλις 10 λεπτά προπόνησης ημερησίως! 10 – 15 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης (ελλειπτικό ή ποδήλατο ρυθμισμένο στη μεσαία αντίσταση) μας βοηθούν να κάψουμε περί τις 100 θερμίδες, ποσότητα που αντιστοιχεί σε… 6 ολόκληρα κιλά ετησίως!

Και μιλάμε για κιλά όχι από εκείνα που κινδυνεύουμε να ξαναβάλουμε αμέσως -όπως ισχύει στην περίπτωση κάποιας εξαντλητικής δίαιτας-, μα από αυτά που χάνονται σωστά. Αργά και σταθερά. Το συγκεκριμένο είδος προπόνησης δε, συντελεί στην καύση θερμίδων ακόμα και μετά το τέλος της, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ο οποίος σταδιακά αυξάνεται σε διάστημα 24 – 72 ωρών.

Όσο πιο έντονη είναι άσκηση που κάνουμε τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που θα κάψουμε και μετά το τέλος της, γεγονός που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικό να μην παραλείπουμε το αερόβιο πρόγραμμα πριν και μετά τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Βαριέσαι να πηγαινοέρχεσαι στο γυμναστήριο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να που ίσως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα ποδήλατο γυμναστικής για το σπίτι σου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.