Οι δέκα εντολές για την πρόληψη του καρκίνου – Πώς θα προστατευθείτε

Οι δέκα εντολές για την πρόληψη του καρκίνου – Πώς θα προστατευθείτε

Πώς μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε ώστε να κρατήσουμε τον καρκίνο μακριά μας; Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου απευθύνεται σε όλους εμάς και μας ζητά τα παρακάτω:

1) Υιοθετούμε υγιεινές συμπεριφορές (σωστή διατροφή, διατήρηση βάρους σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, τακτική σωματική άσκηση)
2) Σταματάμε ανθυγιεινές συμπεριφορές (όπως το κάπνισμα, την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, την κατανάλωση τροφών υψηλής θερμιδικής αξίας – και ιδιαίτερα του κόκκινου κρέατος και των προϊόντων που περιέχουν υψηλό ποσοστό ζάχαρης, της καθιστικής ζωής)
3) Ενημερωνόμαστε τακτικά από έγκυρες πηγές για την αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων του καρκίνου
4) Κάνουμε τακτικό προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, του δέρματος, του πνεύμονος (όπου υπάρχει η δυνατότητα) και του προστάτη.
5) Απαιτούμε η πολιτεία να ασχοληθεί ουσιαστικά με την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του καρκίνου. Η ευζωία είναι εξαιρετικά πολύτιμη για να αγνοείται όταν επηρεάζεται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
6) Πιέζουμε για τη δημιουργία μονάδων και δικτύων παροχής παρηγορικής φροντίδας σε ασθενείς προχωρημένων σταδίων
7) Απαιτούμε να αυξηθούν οι εντυπωσιακά μειωμένες τα τελευταία χρόνια δαπάνες για την υγεία
8) Συμβάλλουμε στην πράξη στην απομυθοποίηση και στον αποστιγματισμό της ασθένειας του καρκίνου
9) Συμμετέχουμε εθελοντικά στον αντικαρκινικό αγώνα, γιατί ο καθένας μπορεί να προσδιοριστεί από το δικό του «Είμαι» και να περιγράψει το «θέλω να…» στη στράτευση του γι΄αυτό τον καλό σκοπό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10) Τα 10 Δ για την πρόληψη του καρκίνου
Διέκοψε το κάπνισμα
Διατήρησε το βάρος σου σε φυσιολογικά όρια
Διάλεξε σωστές τροφές
Δραστηριοποιήσου σωματικά
Διαζύγιο από την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών
Διαχώρισε την απόλαυση του ήλιου από τους κινδύνους της εντατικής έκθεσης σ’ αυτόν
Διασφάλισε υγιεινό περιβάλλον εκεί που ζεις, εργάζεσαι και ψυχαγωγείσαι
Δημιούργησε την απαραίτητη προστασία με εμβολιασμούς
Διαμόρφωσε και διατήρησε ένα πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων
Δείξε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.