Πρόβλημα στην καρδιά: Εσείς μπορείτε να κάνετε 40 push-ups;- Δείτε τι σημαίνει για την υγείας σας

Πρόβλημα στην καρδιά: Εσείς μπορείτε να κάνετε 40 push-ups;- Δείτε τι σημαίνει για την υγείας σας

Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ικανότητα των ανδρών να κάνουν περισσότερα από 40 push-ups συνδέεται με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων κατά τα επόμενα 10 χρόνια.

Μάλιστα, ο κίνδυνος για πρόβλημα στην καρδιά μειώνεται σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κατά 96%, αν μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον 40 push-ups.

“Τα ευρήματά μας αποδεικνύουν ότι η ικανότητα για push-ups μπορεί να είναι μια εύκολη και ανέξοδη μέθοδος για την αξιολόγηση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων σε σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον”, λέει ο Justin Yang της Σχολής Δημόσιας Υγείας “T.H. Chan” στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

“Το εκπληκτικό είναι, ότι η ικανότητα για push-ups συνδέθηκε πιο έντονα με τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε σχέση με τα αποτελέσματα των παραδοσιακών τεστ στον διάδρομο γυμναστικής”.

Φυσικά, η ικανότητα να κάνει κάποιος 40 push-ups στην αρχή είναι γενικά ενδεικτική ενός υψηλού επιπέδου σωματικής ικανότητας -ειδικά μεταξύ των μεσήλικων ανδρών- πράγμα που ήταν και το αντικείμενο μελέτης των ερευνητών.

Επομένως, δεν είναι ακριβώς και… είδηση, ότι η καλή σωματική κατάσταση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η καρδιακή προσβολή και η στεφανιαία νόσος.

Αλλά αυτό που είναι καινούργιο και χρήσιμο στη νέα μελέτη είναι η δυνατότητα να προβλεφθούν αυτά τα είδη προβλημάτων υγείας με μια τόσο απλή δοκιμασία που μπορεί να κάνει ο καθένας και, μάλιστα, με μεγάλη ακρίβεια.

Σε γενικές γραμμές, οι ερευνητές διαπίστωσαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αν κάποιος μπορεί να κάνει περισσότερα από 40 push-ups (με τα 80 push-ups να είναι το μέγιστο στη βασική δοκιμασία) σε σύγκριση με κάποιον που κάνει λιγότερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Οι συμμετέχοντες που είχαν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν περισσότερα από 40 push-ups είχαν 96% μείωση στην πιθανότητα για καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν λιγότερα από 10 push-ups”, αναφέρουν οι ερευνητές στην σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Network Open.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.