ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τέσσερις απλές ασκήσεις που ανακουφίζουν τον πόνο στον αυχένα

Τέσσερις απλές ασκήσεις που ανακουφίζουν τον πόνο στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα είτε οφείλεται στην κακή στάση ύπνου είτε στην πολύωρη καθιστική εργασία, δεν είναι απλά ενοχλητικός αλλά μπορεί επίσης να πυροδοτήσει έναν πονοκέφαλο καθώς και πόνους στην πλάτη.

Yπάρχουν όμως ασκήσεις που μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα.

Άσκηση 1η

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες που βρίσκονται εκατέρωθεν του αυχένα. Τοποθετήστε το δεξί χέρι πλάι στον κορμό και με το αριστερό χέρι τραβήξτε απαλά το κεφάλι προς τα αριστερά. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε πλευρά.

Άσκηση 2η

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες που βρίσκονται κάθετα στον αυχένα και στην ωμοπλάτη. Με τα δύο χέρια και με τους αγκώνες να κοιτάζουν προς τα εμπρός, αγκαλιάστε το πίσω μέρος του κεφαλιού. Κρατώντας την πλάτη σε ευθεία, αρχίστε να πιέζεται απαλά το κεφάλι προς τα εμπρός, τραβώντας παράλληλα το πιγούνι προς το στέρνο. Κρατήστε για 30 δευτερόλεπτα και επαναφέρετε το κεφάλι στην ευθεία.

Άσκηση 3η

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες που βρίσκονται εκατέρωθεν του αυχένα. Ενώστε τα χέρια πίσω από την πλάτη, μπλέκοντας τα δάχτυλα των δύο χεριών μεταξύ τους. Τραβήξτε απαλά τα χέρια προς τα κάτω και ελαφρώς προς τα πίσω και παράλληλα ρίξτε το βάρος του κεφαλιού εμπρός. Μείνετε στη θέση αυτή για 30 δευτερόλεπτα.

Άσκηση 4η

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους μύες που βρίσκονται στο άνω μέρος της πλάτης.
Ενώνουμε τα χέρια πίσω απ την πλάτη αρχικά σε όρθια θέση και σιγά σιγά ρίχνουμε τον κορμό προς τα εμπρός, φροντίζοντας ο αυχένας να είναι χαλαρός προς τα κάτω και πιέζοντας τα χέρια ενωμένα πάντα προς τα εμπρός. Μείνετε στη θέση αυτή για 30 δευτερόλεπτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.