ΟΗΕ: Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία

ΟΗΕ: Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την ψυχική υγεία

«Η λιτότητα, η ανισότητα και η εργασιακή ανασφάλεια επιδεινώνουν την ψυχική υγεία», σύμφωνα με τον Dr Dainius Pūras, ειδικό εισηγητή στον ΟΗΕ για το δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ο Dainius Pūras, μέσω του Guardian, καλεί τις κυβερνήσεις «να βρουν λύσεις, εάν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη επικράτηση των ψυχικών ασθενειών».

«Αυτό θα ήταν το καλύτερο ”εμβόλιο” κατά των ψυχικών ασθενειών και θα ήταν πολύ καλύτερο από την υπερβολική χρήση φαρμάκων», δήλωσε ο Pūras στον Guardian.

Σύμφωνα με τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για την υγεία, «η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο σημαντική για την ψυχική υγεία από τη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή».

Όπως λέει μετά από την κρίση του 2008 οι πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις προκειμένου να σταματήσουν την παγκόσμια κρίση, είχε σαν αποτέλεσμα τη λιτότητα, προκαλώντας σε πολλούς ανθρώπους κοινωνική απομόνωση και αυτό με τη σειρά του προκάλεσε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Dainius Pūras «τα κράτη του κόσμου επικεντρώθηκαν στα λάθος πράγματα, αντί να σταματήσουν τους λογούς πίσω από το πρόβλημα, προσπάθησαν να σταματήσουν το πρόβλημα, με λάθους μεθόδους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προκειμένου να βελτιώσουμε τη ψυχική υγεία, ο Pūras προτείνει μεταξύ άλλων, τη μείωση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, την βελτίωση των σχολικών προγραμμάτων και την άμεση παρέμβαση σε παιδιά που έχουν ζήσει δύσκολες παιδικές εμπειρίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.