Αυτή είναι η καθημερινή κίνηση που κάνουμε και μας χαλάει τη διάθεση

Αυτή είναι η καθημερινή κίνηση που κάνουμε και μας χαλάει τη διάθεση

Πολλές φορές όταν νιώθουμε κούραση ή εκνευρισμό καταφεύγουμε στην κατανάλωση ενός γλυκίσματος για να νιώσουμε καλύτερα και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Η αλήθεια είναι ότι το κόλπο πετυχαίνει σχεδόν πάντα.

Αυτό που παραβλέπουμε όμως είναι το τι συμβαίνει λίγο μετά το γλυκό, παγωτό ή σοκολατίνα που φάγαμε. Μήπως λίγο αργότερα νιώθουμε και πάλι κουρασμένοι και «άδειοι» από ενέργεια; Διόλου απίθανο και για την εμφάνιση αυτού του φαινομένου υπάρχει μια εξήγηση.

Τα τρόφιμα που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες (π.χ., γλυκά, άσπρο ψωμί, αρτοσκευάσματα) οδηγούν σε γρήγορη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και σε άμεση τόνωση της ενεργητικότητας εξηγούν οι ειδικοί.

Ωστόσο στη συνεχεία το σάκχαρο μειώνεται εξίσου απότομα, γεγονός που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε σωματική και πνευματική κούραση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτό το σκόπελο; Για να αποφύγουμε τα σκαμπανεβάσματα της ενεργητικότητας αλλά και της διάθεσης καλό είναι να προτιμάμε τα τρόφιμα με σύνθετους υδατάνθρακες π.χ. ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης. Όσο για τα γλυκά δεν χρειάζεται να τα αποκλείσουμε από τη διατροφή μας, αρκεί να τα επιλέγουμε έξυπνα. Η μαύρη σοκολάτα λόγου χάρη με περιεκτικότητα σε κακάο άνω του 70% ίσως αποτελεί μια προτιμότερη επιλογή, μια και η κατανάλωσή της έχει συσχετιστεί με την αύξηση της σεροτονίνης και ενδεχομένως με τη βελτίωση της διάθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.