ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πως μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου στο ταξίδι;

Πως μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου στο ταξίδι;

Αν είσαι επιρρεπής στο άγχος ή σε κρίσεις πανικού ενώ ταξιδεύεις με το αεροπλάνο (και μάλιστα μόνη σου), να ξέρεις πως δεν αποτελείς εξαίρεση!Πολλές γυναίκες νιώθουν το ίδιο με σένα! Η χαρά του ταξιδιού χάνεται στην σκέψη μιας πτήσης, την οποία δεν μπορείς μόνη σου να διαχειριστείς.

Αν νιώθεις έτσι σου συνιστάμε να δοκιμάσεις μερικές τεχνικές γείωσης, όπως ασκήσεις αναπνοής ή το να διαβάσεις ένα περιοδικό. Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Jasmine Crane «Το άγχος ξεπερνιέται όταν βρίσκεις κάτι να σου αποσπάσει την προσοχή και σε χαλαρώνει. Για παράδειγμα μπορείς να επιλέξεις κάποιες ταινίες και να κατεβάσεις στο laptop σου ειδικά για την πτήση ή να κάνεις μια δραστηριότητα που σ΄ευχαριστεί όπως για παράδειγμα να ζωγραφίσεις, ν΄απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί ή ένα ζεστό ρόφημα από κάποιο καταπραϋντικό βότανο». Μη φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα και τους φόβους σου στο προσωπικό του αεροσκάφους. Αντιμετωπίζουν αμέτρητα περιστατικά καθημερινά οπότε είναι σίγουρο πως θα σε βοηθήσουν με την πείρα τους να ξεπεράσεις αμέσως το άγχος σου και να απολαύσεις το ταξίδι.

Και φτάνει η στιγμή που προσγειώνεσαι στον προορισμό σου. Εκεί μπορεί να αισθανθείς περίεργα που είσαι μόνη σου. Μια γρήγορη λύση για να καταπολεμήσεις το άγχος και τον πανικό σου είναι ένα τηλεφώνημα στους δικούς σου ανθρώπους. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις αμέσως! Κατά τη διάρκεια αυτού του τηλεφώνου, μπορείς να μιλήσεις ανοικτά για το πώς νιώθεις και να σε συμβουλέψουν οι δικοί σου για το πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Να είσαι σίγουρη πως θα νιώσεις αμέσως καλά!

Η Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια Jasmine Crane, λέει ότι η καλή προετοιμασία μπορεί να βοηθήσει με το άγχος των ταξιδιών. «Φτάσε στο αεροδρόμιο εγκαίρως, βεβαιώνοντας ότι έχεις κάνει check in για την πτήση σου, και ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι». Η Crane επισημαίνει επίσης ότι κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται σίγουροι και ασφαλείς όταν έχουν μαζί τους κάποια αντικείμενα συναισθηματικής αξίας όπως ευχές, κοσμήματα,φωτογραφίες κλπ. Η Crane προτείνει «Ό,τι και αν σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής μπορεί να σε βοηθήσει με την καταπολέμηση του άγχους σου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά η Crane λέει ότι το solo ταξίδι μπορεί να είναι μια απίστευτη ανταμοιβή για τη ζωή σου. Μπορείς να γεμίσεις με απίστευτες εμπειρίες, με περιπέτεια και συναισθήματα πολύτιμα που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πλήρης και υγιής. Η Crane, μας λέει «Σας προτείνω πραγματικά να προσπαθήσετε να κάνετε έστω και μια φορά στη ζωή σας διακοπές μόνες σας. Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο αναζωογονητικά και ενδυναμωτικά πράγματα που έχω κάνει ποτέ για τον εαυτό μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.