ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε εσάς φαίνεται αυτός ο μυς στα χέρια;

Σε εσάς φαίνεται αυτός ο μυς στα χέρια;

Aυτό το τεστάκι δεν θα αποκαλύψει κάτι βαθύ για την προσωπικότητά σου ούτε σε ποια ηλικία θα παντρευτείς. Θα σου δώσει απλώς απαντήσεις για κάτι που ίσως έχεις παρατηρήσει στο χέρι σου και δεν ήξερες πώς εξηγείται.

Κάνε το πείραμα.

Τέντωσε το χέρι σου σε μια λεία επιφάνεια και ένωσε το μικρό δαχτυλάκι με τον αντίχειρα και σήκωσε την παλάμη ελαφρώς προς τα πάνω.

Αν βλέπεις το μυ να ξεχωρίζει στο μέσο του καρπού σου, σημαίνει ότι έχεις τένοντα που καταλήγει στον μακρύ παλαμικό μυ του χεριού σου.

Έχεις το μυ;

Ο συγκεκριμένος μυς λείπει σε ένα ή και στα δύο χέρια στο 10-15% του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στους Καυκάσιους (Ευρωπαίους και Βορειοαμερικάνους) κινούνται μεταξύ 5,5 και 24%, ενώ στον ασιατικό πληθυσμό (Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Τουρκία, Μαλαισία) μεταξύ 4,6% και 26,6%.

Η απουσία αυτού του μυ δεν κάνει αυτή τη μερίδα του πληθυσμού πιο αδύναμη. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ισχύ της γροθιάς τους.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πρώτους τένοντες που αφαιρούν οι χειρουργοί για να τον χρησιμοποιήσουν και σε κοσμητικές επεμβάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντοπίζεται σε διάφορα θηλαστικά, αλλά είναι πιο ανεπτυγμένος μεταξύ των ζώων που χρησιμοποιούν τα άκρα τους για να κινούνται. Ο συγκεκριμένος μυς ουσιαστικά είναι κατάλοιπο της ζωώδους προέλευσής μας, γι΄αυτό με την εξέλιξη του είδους και την πάροδο των χρόνων σταδιακά ατονεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.