ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πώς θα είναι το συκώτι σας ύστερα από χρόνια κατανάλωσης αλκοόλ

Πώς θα είναι το συκώτι σας ύστερα από χρόνια κατανάλωσης αλκοόλ

Αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση αλκοόλ στη γραμμή μας, την υγεία της καρδιάς και του συκωτιού μας.

Λίγοι όμως είναι αυτοί που πραγματικά παίρνουν στα σοβαρά τα όσα λένε οι γιατροί.

Κι αυτό γιατί καλά τα λόγια, αλλά όταν βλέπεις πραγματικά τη ζημιά που προκαλείς στον οργανισμό σου, σκέφτεσαι και δεύτερη φορά πριν παραγγείλεις εκείνο το τζιν λεμόνι το Σάββατο βράδυ.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε στο Youtube ένα κλιπ από την εκπομπή Lifechangers, όπου ο Dr. Drew Pinsky προειδοποιεί τους τηλεθεατές για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο συκώτι.

Για να κάνει πιο σαφή και πειστικά τα όσα λέει, συγκρίνει ένα υγιές συκώτι με ένα που πάσχει από κίρρωση. Το πρώτο είναι λείο και έχει ένα ομοιόμορφο κοκκινωπό καφέ χρώμα, ενώ το δεύτερο είναι ανομοιόμορφο, γκρι και γεμάτο φθορές.

O Dr. Drew υποστηρίζει ότι το δεύτερο ήπαρ πιθανότατα προήλθε από κάποιον που πέθανε από κίρρωση, προσθέτοντας ότι όταν το συκώτι δεν λειτουργεί σωστά και τα υπόλοιπα όργανα αρχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα.

«Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί κανονικά», λέει. «Προκαλείται συμφόρηση αίματος στο ήπαρ και μπορεί να δημιουργηθούν μέχρι και κιρσοί στον οισοφάγο. Δημιουργούνται ρωγμές και μπορεί να αιμορραγήσετε μέχρι θανάτου μέσα σε λίγα λεπτά», εξηγεί.

Η κίρρωση συμβαίνει όταν το ήπαρ τραυματίζεται μόνιμα από μακροχρόνιες βλάβες λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ηπατίτιδας ή παχυσαρκίας. Αν και τα περιστατικά ποικίλλουν, συνήθως κίρρωση συμβαίνει μετά από 10 χρόνια βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ.

Δες όλο το βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.