ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα σημάδια της καρδιακής ανεπάρκειας

Αυτά είναι τα σημάδια της καρδιακής ανεπάρκειας

Η καρδιακή ανεπάρκεια (γνωστή και ως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια) εμφανίζεται όταν οι μυς της καρδιάς δεν αντλούν αποτελεσματικά το αίμα στο σώμα.

Στην καρδιακή ανεπάρκεια, ορισμένες παθήσεις, όπως η στένωση των αρτηριών στην καρδιά (στεφανιαία νόσος) και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αδυνατίζουν σταδιακά την καρδιά σας.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η σωματική άσκηση, η μείωση του αλατιού στη διατροφή σας, η καλύτερη διαχείριση του άγχους και η απώλεια των περιττών κιλών μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας.

Ένας τρόπος για την πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας είναι να έχετε πάντα υπό έλεγχο τις πιθανές συνθήκες που την προκαλούν, όπως η νόσος της στεφανιαίας αρτηρίας, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Πώς θα καταλάβετε ότι κινδυνεύετε από καρδιακή ανεπάρκεια

Η καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να είναι σε μακρόχρονη εξέλιξη (χρόνια), ή να εκδηλωθεί ξαφνικά (οξεία).

Τα σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Δύσπνοια, ειδικά όταν ασκείστε, ή ξαπλώνετε

Κόπωση και αδυναμία

Πρήξιμο (οίδημα) στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια

Ταχυκαρδία, ή αρρυθμία

Μειωμένη ικανότητα για άσκηση

Επίμονος βήχας ή συριγμός με φλέγμα που περιέχει λίγο αίμα

Αυξημένη ανάγκη για ούρηση τη νύχτα

Διόγκωση της κοιλιάς σας

Ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους από την κατακράτηση υγρών

Έλλειψη όρεξης και ναυτία

Δυσκολία στη συγκέντρωση ή μειωμένη εγρήγορση

Αιφνίδια, σοβαρή δύσπνοια και βήχας με ροζ, αφρώδη βλέννα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πόνος στο στήθος, εάν η καρδιακή ανεπάρκεια προκαλείται από καρδιακή προσβολή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.