ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι κρύβει για την υγεία μας ο άστατος μηνιαίος κύκλος;

Τι κρύβει για την υγεία μας ο άστατος μηνιαίος κύκλος;

Ο άστατος μηνιαίος κύκλος συσχετίζεται με υψηλό κίνδυνο θνησιμότητας σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Yixin Wang, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μαζί με συνεργάτες του εξέτασαν τη σχέση μεταξύ των χαρακτηριστικών του μηνιαίου κύκλου με τον κίνδυνο θανάτου σε 93.775 γυναίκες που συμμετείχαν στη Μελέτη Υγείας των Νοσοκόμων (NHANES) από το 1991 μέχρι και το 2013.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης ενός συνόλου 1.729.410 ανθρώπων-ετών, σημειώθηκαν 1.679 θάνατοι, οι 828 από τους οποίους οφείλονταν σε καρκίνο και οι 166 σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Συγκριτικά με τις γυναίκες που ανέφεραν σταθερό μηνιαίο κύκλο στις ηλικίες 14-17 και 18-22, εκείνες που ανέφεραν ότι η περίοδός τους ήταν πάντα άστατη σε αυτές τις ηλικίες είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τη διάρκεια της μετέπειτα παρακολούθησης (αναλογία κινδύνου: 1,21 και 1,34 αντίστοιχα).

Παρόμοιος συσχετισμός παρατηρήθηκε και μεταξύ των ηλικιών 28 και 48 ετών. Συγκριτικά με τις γυναίκες των οποίων ο συνήθης μηνιαίος κύκλος διαρκούσε από 26 έως 31 ημέρες, εκείνες που ανέφεραν ότι ο συνήθης κύκλος τους διαρκούσε από 32 έως 39 ή περισσότερες από 40 ημέρες ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία (αναλογία κινδύνου: 1,23 και 1,28 αντίστοιχα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ασθενείς που έχουν άστατο μηνιαίο κύκλο καλό θα είναι να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ενδεχομένως απαραίτητες αλλαγές για την υγεία», σημείωσε σε σχόλιό του ο Hugh Taylor, υποδιευθυντής της ASRM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.