ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τι ακριβώς είναι λιποθυμία;

Τι ακριβώς είναι λιποθυμία;

Σε κάποιους έχει συμβεί, σε κάποιους άλλους όχι. Παρ’ όλα αυτά, η λιποθυμία μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Τι γίνεται όμως και από τη μια στιγμή στην άλλη βρισκόμαστε στο… απόλυτο κενό;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• Χάνουμε τις αισθήσεις μας γιατί μειώνεται η αρτηριακή πίεση, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ποσότητα αίματος και οξυγόνου στον εγκέφαλο. Η απώλεια των αισθήσεων «αναγκάζει» το σώμα να βρεθεί σε οριζόντια θέση, ώστε να μπορέσει το οξυγόνο που υπάρχει στο αίμα να φτάσει με μεγάλη ταχύτητα στον εγκέφαλο.
• Είναι πιθανότερο να λιποθυμήσει κανείς στη ζέστη, όταν τα αγγεία στο δέρμα διαστέλλονται και η αρτηριακή πίεση μειώνεται.
• Συμπτώματα ζάλης, διαταραχής της όρασης, βούισμα των αφτιών και έξαψη ή ναυτία προηγούνται συνήθως της απώλειας αισθήσεων.
• Η λιποθυμία μπορεί να οφείλεται σε: σοκ, αναιμία, υπογλυκαιμία, αφυδάτωση, υπερβολική άσκηση, εμμηνόρροια και καρδιακά προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.