ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτή είναι η άσκηση που θωρακίζει τα οστά και σας προστατεύει από τα κατάγματα

Αυτή είναι η άσκηση που θωρακίζει τα οστά και σας προστατεύει από τα κατάγματα

Η φυσιολογική σωματική δραστηριότητα, ακόμα και το περπάτημα, θα μπορούσε να σχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο κατάγματος στις μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που δημοσιεύθηκε του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open. H μελέτη αποτελεί την πιο συνολική αξιολόγηση σωματικής δραστηριότητας και καταγμάτων στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας.

Στην έρευνα μελετήθηκαν περισσότερες από 77.000 γυναίκες που παρακολουθήθηκαν για περισσότερα από 14 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης το 33% των συμμετεχουσών ανέφερε ότι υπέστη τουλάχιστον ένα κάταγμα.

Οι γυναίκες που είχαν περισσότερη σωματική δραστηριότητα είχαν 18% χαμηλότερο κίνδυνο κατάγματος ισχίου και 6% χαμηλότερο κίνδυνο καταγμάτων γενικά.

«Τα ευρήματα αυτά παρέχουν στοιχεία ότι η μείωση των καταγμάτων είναι ανάμεσα στις θετικές επιδράσεις της σωματικής δραστηριότητας σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας», δήλωσε ο Δρ. Jeaw Wactawski-Wende, εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Το κάταγμα είναι κάτι αρκετά κοινό στις μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και σχετίζεται με την απώλεια ανεξαρτησίας, κινητικούς περιορισμούς και αυξημένη θνησιμότητα», εξήγησε η Δρ. Wactawski-Wende.

«Ακόμα και οι ηπιότερες ασκήσεις, όπως το περπάτημα, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου», συνέχισε.

Η έρευνα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι αυτές οι δραστηριότητες ελαφρύτερης έντασης είναι κοινές στους ηλικιωμένους ενήλικες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Να κάθεστε λιγότερο και να κινείστε περισσότερο, γιατί κάθε κίνηση μετράει», αυτό είναι το μήνυμα της μελέτης σύμφωνα με την καταληκτική δήλωση του πρώτου συγγραφέα της, Δρ. Michael LaMonte.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.