Πρώτη μέρα γυμναστήριο: Επτά συμβουλές για να μη… σταματήσεις από την πρώτη μέρα

Πρώτη μέρα γυμναστήριο: Επτά συμβουλές για να μη… σταματήσεις από την πρώτη μέρα

Πήρες επιτέλους τη μεγάλη απόφαση να εντάξεις την γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Είτε γράφτηκες στο γυμναστήριο είτε έχεις πει στον εαυτό σου ότι θα τρέχεις κάθε μέρα έξω, η άσκηση μόνο καλό θα σου κάνει.

Καμία «πρώτη φορά» δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Από τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορείς να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι, ούτε τις αντοχές που έχουν όσοι γυμνάζονται για πολύ καιρό. Για να φτάσεις στο επίπεδο που θέλεις, θα χρειαστεί να έχεις υπομονή, πειθαρχία, ξεκάθαρο στόχο και να μην τα παρατήσεις εύκολα.

Πρέπει να έχεις ξεκάθαρο στόχο

Πρώτο και βασικότερο είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ρεαλιστικοί όταν πρόκειται για τον καθορισμό των στόχων τους, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει και η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής. Οι στόχοι αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε νέου προγράμματος γυμναστικής, αλλά είναι εύκολο να τα παρατήσεις αν θέσεις μη ρεαλιστικούς στόχους.

Οι personal trainers αποκαλύπτουν 7 fitness συμβουλές για όσους ξεκινούν γυμναστική για πρώτη φορά.

Να προσπαθείς, αλλά να έχεις κατά νου ότι κάποιες φορές το λιγότερο είναι το περισσότερο.

Το να πιστεύεις πως όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της προπόνησης τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα αποκομίσεις είναι μεγάλο λάθος. Δεν χρειάζεται να κάθεσαι με τις ώρες στο γυμναστήριο για να δεις πιο γρήγορα αποτελέσματα. Μείνε σταθερή. Μην προσπαθήσεις να ανέβεις απότομα σε ένταση, διάρκεια και είδος προγράμματος. Ακολούθησε το πλάνο.

Ζήτα τη βοήθεια ενός γυμναστή

Ζήτα από έναν γυμναστή να σου βγάλει ένα πρόγραμμα για αρχάριους και ακολούθησέ το.

Όρισε έναν στόχο και stay focus

Ορiστε έναν στόχο και δουλέψe πάνω σε αυτόν για τουλάχιστον 3 μήνες και μετά θέσε κάποιον καινούριο. Βάλε μικρούς στόχους στην αρχή. Στα κιλά που θες να χάσεις, στα βάρη που θα σηκώνεις, στον βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων, στον αριθμό των push-ups, σε όλα.

Mην κάνεις μόνο διάδρομο

Ανήκεις και εσύ σε αυτούς που πιστεύουν ότι 30 λεπτά στο διάδρομο αρκούν για να φτιάξεις φυσική κατάσταση; Λάθος. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις διάδρομο 45 λεπτά και μετά να πας σπίτι σου. Προσπάθησε να έχεις μια ποικιλία στις ασκήσεις που θα κάνεις. Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν οι αρχάριοι και όχι μόνο, είναι ότι κάνουν τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα.

Κάνε ασκήσεις που σε ευχαριστούν

Η γυμναστική είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Μην αγχώνεσαι και καν’ την όπως σου ταιριάζει. Μην μπεις αμέσως στα βαθιά, κάνε ασκήσεις που σε ευχαριστούν γιατί αλλιώς θα τα παρατήσεις εύκολα.

Μην «κάψεις» τον εαυτό σου

Μην κάνεις υπερβολές και να κάνεις πράγματα που αναλογούν στις δυνατότητές σου. Μην προσπαθήσεις να βάλεις όσα περισσότερα κιλά μπορείς στο μηχάνημα. Θα τραυματιστείς και θα πιαστείς πολύ. Χτίσε σταδιακά τη συχνότητα, τον χρόνο και την ένταση της προπόνησής σου. Επίσης είναι προτιμότερο να κάνεις τρεις φορές την εβδομάδα από μια ώρα γυμναστική, παρά μία ή δύο φορές την εβδομάδα από δύο ώρες.

Βρες κάποιον να γυμνάζεστε μαζί, συχνά λειτουργεί σαν παρακίνηση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι αρκετοί που θέλουν παρέα στο γυμναστήριο επειδή βαριούνται να είναι μόνοι τους. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν τα παρατούν εύκολα, έχουν το ίδιο πρόγραμμα και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον. Το μειονέκτημα όμως του να έχεις παρέα είναι ότι εξαρτιέσαι αποκλειστικά από τον άλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.