ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να γυμναστείτε; – Τι λένε οι επιστήμονες

Ποια είναι η καλύτερη ώρα να γυμναστείτε; – Τι λένε οι επιστήμονες

Αν αναρωτιόσαστε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να γυμναστείτε, είστε τυχερή, αφού η επιστήμη έδωσε την απάντηση: στις 6 το απόγευμα.

Η έρευνα

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισίπι ζήτησαν από νεαρούς αθλητές να κάνουν προπόνηση με βάρη σε διάφορες ώρες της ημέρας και μέτρησαν τα αποτελέσματά τους. Αν και όλοι οι συμμετέχοντες σημείωσαν παρόμοια πρόοδρο στη δύναμή τους, εκείνοι που γυμνάζονταν στις 6 το απόγευμα απέκτησαν μεγαλύτερη μυϊκή μάζα, συγκριτικά με αυτούς που γυμνάζοταν πρωινές ώρες. Επιπλέον, οι «απογευματινοί» αθλητές παρέμειναν ελαφρώς πιο λεπτοί συγκριτικά με τους υπόλοιπους μέχρι την ολοκλήρωση του πειράματος.

Τα ευρήματα συμφωνούν με τη βιολογία, αφού ο μεταβολισμός τείνει να μειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και η απογευματινή γυμναστική τον τονώνει, επιτρέποντάς σας να καίτε περισσότερες θερμίδες στη συνέχεια.

Επίσης, σχετικές έρευνες υποστηρίζουν ότι οι απογευματινές προπονήσεις ενδυνάμωσης είναι αποτελεσματικές όσον αφορά στη διαχείριση του στρες και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, δύο παράγοντες που συνδέονται άμεσα με την απώλεια κιλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, η γυμναστική αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να κάψετε θερμίδες και να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, ανεξαρτήτως ώρας. Επομένως, αν στις 6 το απόγευμα δεν έχετε τη δυνατότητα να γυμναστείτε, μην ανησυχείτε: οποιαδήποτε ώρα είναι σωστή, αρκεί να εξυπηρετεί εσάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.