ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που βλέπετε αίμα στα ούρα;

Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που βλέπετε αίμα στα ούρα;

Αν και συχνά οφείλεται σε κάτι αθώο, το αίμα στα ούρα προκαλεί πάντα μεγάλη ανησυχία.

Κάποιες φορές όμως, η υποκείμενη αιτία είναι σοβαρή.

Η αιματουρία διακρίνεται σε μικροσκοπική και μακροσκοπική. Μικροσκοπική αποκαλείται όταν η διαφυγή του αίματος είναι ελάχιστη και ανιχνεύεται μόνο κατά την εξέταση των ούρων στο μικροσκόπιο. Μακροσκοπική είναι η αιματουρία όταν το αίμα είναι αρκετό και φαίνεται με γυμνό μάτι αφού αλλάζει το χρώμα των ούρων και γίνονται ροζ, κόκκινα ή σκούρα καφέ.

Ανεξάρτητα από το πόσο εμφανής είναι, πρέπει πάντα να αναζητάτε την αιτία της αιματουρίας και αυτή να θεραπεύεται.

Τροφές: Η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, όπως τα παντζάρια και τα μούρα, μπορεί να αλλάξει το χρώμα των ούρων. Δεν πρόκειται για αιματουρία, αλλά για υπέρχρωση ούρων.

Αφυδάτωση: Τα πυκνά, σκουρόχρωμα ούρα το πρωί ή όταν κάποιος είναι αφυδατωμένος, συχνά συγχέονται με αιματουρία.

Φάρμακα: Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει διαφυγή αίματος στα ούρα. Αυτό μπορεί να συμβεί με αιμολυτικά / αντιθρομβωτικά (π.χ. ηπαρίνη, ασπιρίνη), πενικιλινούχα αντιβιοτικά, ορισμένα αντινεοπλασματικά κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σκληρή προπόνηση: Ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αιματουρία της άσκησης είναι οι δρομείς, οι οποίοι χρειάζονται άμεσο έλεγχο από τον γιατρό αν δουν αίμα στα ούρα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.