ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Tα συμπτώματα που δείχνουν καρδιακή πάθηση

Tα συμπτώματα που δείχνουν καρδιακή πάθηση

Ένας από τους λόγους που η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρα είναι επειδή οι άνθρωποι αγνοούν ή αδιαφορούν για πολλά συμπτώματα, όταν αυτά πρωτοεμφανίζονται.

Ο οξύς πόνος στο στήθος σίγουρα θα κάνει τον καθένα να πάει στον γιατρό, αλλά τα συμπτώματα των καρδιακών προβλημάτων δεν είναι πάντα τόσο προφανή και μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Δείτε μερικά από αυτά τα “αθώα” συμπτώματα, για να ξέρετε αν και πότε πρέπει να ανησυχήσετε:

Άγχος: Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος ή φόβο θανάτου. Πολλοί επιζώντες από καρδιακή προσβολή συχνά αναφέρουν ότι είχαν μια έντονη αίσθηση “επικείμενης καταστροφής”.

Βήχας: Ο επίμονος βήχας, ή συριγμός μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας, ως αποτέλεσμα της συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια έχουν και αιμόπτυση.

Ζάλη: Ένα έμφραγμα μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα και απώλεια συνείδησης. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και από δυνητικά επικίνδυνες ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες).

Κόπωση: Ιδίως στις γυναίκες, η ασυνήθιστη κόπωση μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής, καθώς και κατά τις ημέρες και τις εβδομάδες που προηγήθηκαν μίας τέτοιας. Γενικά, αν αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας.

Ναυτία ή έλλειψη όρεξης: Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να αισθάνονται άρρωστοι στο στομάχι τους ή να έχουν τάση για έμετο κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Το κοιλιακό πρήξιμο που σχετίζεται με την καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί επίσης να επηρεάζει την όρεξη του ατόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πόνος σε άλλα μέρη του σώματος: Σε πολλές καρδιακές προσβολές, ο πόνος αρχίζει στο στήθος και εξαπλώνεται στους ώμους, τα χέρια, τους αγκώνες, την πλάτη, τον λαιμό, το σαγόνι, ή στην κοιλιά. Αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει πόνος στο στήθος, αλλά μόνο πόνος σε αυτές τις άλλες περιοχές του σώματος, όπως στο ένα ή και τα δύο χέρια, ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Ο πόνος αυτός μπορεί “να έρχεται και να φεύγει”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.