Εσύ θα μπορούσες να… «βγάλεις» το πρόγραμμα του Conor McGregor; (βίντεο)

Εσύ θα μπορούσες να… «βγάλεις» το πρόγραμμα του Conor McGregor; (βίντεο)

Το πιο ωραίο σχόλιο για τον Conor McGregor, έχει γίνει πιθανότατα από τον σχολιαστή αγώνων UFC, Joseph Rogan. «Ο Conor είναι όλη η συσσωρευμένη οργή του IRA». Και πράγματι, οι ικανότητες και η αποτελεσματικότητα του Connor στο ρινγκ, είναι πράγματα αδιαμφισβήτητα. Είναι ο τύπος που δεν θα ήθελες ποτέ να αντιμετωπίσεις.

Υπάρχει όμως συγκεκριμένος λόγος που κάθε φορά που χτυπάει τους αντιπάλους του πονάει μέχρι και το δικό σου σαγόνι. Το νοκ-άουτ των 13 δευτερολέπτων στον Jose Aldo δεν είναι θέμα τύχης. Είναι θέμα συστηματικής προπόνησης. Η ρουτίνα που ακολουθεί το Ιρλανδικό θωρηκτό, τον βοηθάει στο να ξεκινήσει την προπόνηση και να παραμείνει αήττητος – τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.

Συγκεκριμένα, πριν βάλει τα γάντια του για τα βάρη και τον σάκο του μποξ, ο McGregor εκτελεί την παρακάτω ρουτίνα.

  • Πρώτο σετ ασκήσεων – Τις εκτελεί για 1 λεπτό την καθεμία

1) Γονατιές Muay Thai

Πάρε στάση μάχης και κάνε γονατιά με το πίσω πόδι όσο ψηλότερα γίνεται. Επανέλαβε και με το άλλο.

2) Περιστροφές ώμων

Φρόντισε τα πόδια σου να βρίσκονται στο άνοιγμα των ώμων. Κράτα τα χέρια σου ψηλά και κάνε περιστροφές προς τα εμπρός και προς τα πίσω.

3) Εκτάσεις ποδιών

Γύρνα το πρόσωπο σου προς τον τοίχο ακουμπώντας τον και με τις δύο παλάμες των χεριών. Όπως κάνεις έκταση του κάθε ποδιού προς τα έξω, φρόντισε να περιστρέφεις και τους γοφούς σου.

4) Περιστροφές γλουτών

Βάλε τα χέρια σου στη μέση και κάνε κυκλικές κινήσεις και από τις δύο μεριές.

5) Γέφυρα

Ξάπλωσε με την πλάτη και τα πέλματα να ακουμπούν το έδαφος, με τα γόνατα σου να βρίσκονται σε γωνία 90 μοιρών. Σήκωσε τις φτέρνες σου και σπρώξε τον κορμό προς τα πάνω με απαλές κινήσεις, μέχρι το κεφάλι και τα δάχτυλα των ποδιών να είναι τα μόνα που ακουμπούν στο έδαφος.

  • Δεύτερο σετ ασκήσεων – Τις εκτελεί για 30 δευτερόλεπτα την καθεμία

1) Κυβιστήσεις

Ξάπλωσε και φέρε τα πόδια προς το στήθος σου. Άφησε τα να «περάσουν» πάνω από τα κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα να αγγίξουν το έδαφος και να βρεθείς σε ανεστραμμένη θέση.

2) Καθίσματα με περιστροφή

Στηρίξου στις παλάμες και τις μύτες των ποδιών σου. Πάρε εισπνοή και -καθώς εκπνέεις- στρίψε τον κορμό σου ακουμπώντας το έδαφος με το ένα χέρι και τεντώνοντας το ίδιο πόδι.

3) Εκτάσεις ποδιών

Ξάπλωσε σε στάση κοιλιακών έχοντας το ένα σου πόδι σε γωνία90 μοιρών. Με απαλές κινήσεις άρχισε να φέρνεις το πόδι προς το στήθος σου, τεντώνοντας το μέχρι πίσω. Ο Conor με αυτή την άσκηση, δυναμώνει την μέση του.

4) Πεταλούδα

Κάτσε στο έδαφος με τα πέλματα των ποδιών ενωμένα. Κράτησε τα δάχτυλα των ποδιών με τα χέρια σου και με τους αγκώνες ξεκίνα να πιέζεις τα γόνατα προς τα κάτω.

5) Βηματισμοί για 24 μέτρα

– Πάπιας

– Αλόγου

– Στρουθοκάμηλου

  • Τρίτο σετ ασκήσεων – Εκτέλεσε 5 σετ από την κάθε άσκηση μέσα σε 1 λεπτό

1) Πους απς
Δεν χρειάζεσαι επεξήγηση σ’ αυτό…

2) Μονόζυγο
Και πιθανότατα ουτε εδώ…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3) Βαθύ κάθισμα χωρίς μπάρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.