ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προτού κάνετε σeξ… κάντε αυτό το τεστ!

Προτού κάνετε σeξ… κάντε αυτό το τεστ!

Το σeξ είναι ένας καθρέφτης της φυσικής μας κατάστασης. Πως μπορούμε άραγε να δούμε αν είμαστε σε φόρμα και τι συμβαίνει στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της eρωτικής πράξης; Το ξέρατε ότι οι άνδρες ξοδεύουν περισσότερη σκέψη και ενέργεια όταν μιλάνε γι’ αυτό παρά όταν το κάνουν;

Στη διάρκεια της σeξουαλικής επαφής, όπως σε κάθε σωματική δραστηριότητα, σημειώνονται διάφορες αλλαγές όπως μεταβολή στην καρδιακή συχνότητα -δηλαδή τον αριθμό των καρδιακών παλμών-, αύξηση στην κατανάλωση οξυγόνου και καύση θερμίδων.

Συγκεκριμένα, κατά την eρωτική πράξη:

  • η καρδιακή συχνότητα ενός ανθρώπου σπάνια ξεπερνά τους 130 παλμούς ανά λεπτό και η συστολική ή «μεγάλη» αρτηριακή πίεση (η υψηλότερη τιμή που σημειώνει η καρδιά κατά την άντληση του αίματος) παραμένει πάντα μικρότερη των 170.
  • συνολικά, η μέση σeξουαλική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ήπιας έως μέτριας έντασης άσκηση από τη σκοπιά της σωματικής καταπόνησης.
  • σχετικά με την κατανάλωση οξυγόνου, ανέρχεται σε περίπου 3,5 METS (μεταβολικά ισοδύναμα), τιμή αντίστοιχη με εκείνες που σημειώνονται κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων όπως ο χορός foxtrot, το μάζεμα ξερών φύλλων ή το πινγκ πονγκ.
  • στο σeξ καίγονται περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό, όσες δηλαδή καίγονται κατά το περπάτημα ή σε μία παρτίδα γκολφ, αλλά συνολικά τέσσερις φορές περισσότερο από όσες καίγονται κατά την παρακολούθηση τηλεόρασης.

Εν τέλει, τι είναι αυτό που μπορεί να δείξει αν κάποιος είναι σε φόρμα για να κάνει σeξ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, αν κάποιος μπορεί να ανέβει τις σκάλες σε δύο ή τρία πατώματα χωρίς δυσκολία, τότε είναι πανέτοιμος σωματικά για την eρωτική πράξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.