ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δες τι θα συμβεί στα δόντια σου αν δεν τα πλύνεις για πέντε μέρες (βίντεο)

Δες τι θα συμβεί στα δόντια σου αν δεν τα πλύνεις για πέντε μέρες (βίντεο)

Ο Βρετανός ρεπόρτερ Ντάλας Κάμπελ αποφάσισε να κάνει το πείραμα. Απαρνήθηκε την οδοντόβουρτσά του για πέντε ημέρες και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Τμήμα Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ώστε οι γιατροί να εξετάσουν τα δόντια του.

Με τη βοήθεια ειδικής κάμερας, οι οδοντίατροι του πανεπιστημίου κατέγραψαν εικόνες από τη στοματική κοιλότητα του Κάμπελ.

Όπως εξηγεί η οδοντίατρος Σούζαν Χίγκαμ, με μια απλή φωτογραφία είναι δύσκολο να δούμε την πλάκα επάνω στα δόντια, επειδή πρόκειται για μια λευκή επίστρωση επάνω στα ήδη λευκά δόντια. Παρατηρεί όμως τα πρώτα σημάδια της συσσωρευμένης πλάκας στη βάση του δοντιού, καθώς και υπολείμματα τροφών ανάμεσα στα δόντια.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν με την κάμερα φθορισμού παρουσιάζουν τα εμφανή σημάδια της πλάκας στο σημείο που το δόντι έρχεται σε επαφή με το ούλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πλάκα σχηματίζεται όταν συσσωρεύονται εκατομμύρια βακτήρια στη στοματική κοιλότητα. Εάν δεν απομακρύνεται, προκαλούνται σταδιακά ανεπανόρθωτες βλάβες στα ούλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.