Κι όμως η εκγύμναση αυτού του σημείου βοηθάει στον έλεγχο της ακράτειας και της… στύσης

Κι όμως η εκγύμναση αυτού του σημείου βοηθάει στον έλεγχο της ακράτειας και της… στύσης

Η εκγύμναση του περινέου έχει μεγάλη σημασία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ακράτειας και τη καλύτερη διαχείριση της στϋσης.

Αν αναρωτιέστε τι είναι είναι το περινέο, ήρθε η ώρα να το μάθετε. Πρόκειται για τον μυ που βρίσκεται ανάμεσα στον πρωκτο και τον κόλπο στις γυναίκες, και στον πρωκτο και τους όρχεις για τους άνδρες. Το σημείο αυτό λόγω της θέσης του μπορεί να σηκώνει βάρος έως και 30 κιλά αλλά με τον καιρό η δύναμη του εξασθενεί. Κι όταν εξασθενεί προκαλεί ακράτεια στις γυναίκες καθώς και δυσκολότερο οργασμό, ενώ στους άνδρες ασταθείς στuσεις αλλά και μέτριο έλεγχο της εκσπερμάτισης.

Το περινέο μπορείτε να το εντοπίσετε εύκολα. Είναι ο μικρός μυς που μας βοηθάει να διακόψουμε την ούρηση στην μέση. Η εκπαίδευση ώστε να μπορούμε να κάνουμε την ίδια σύσπαση οικειοθελώς είναι σημαντική. Η άσκηση είναι απλή και περιλαμβάνει 20 επαναλήψεις 2 φορές την ημέρα. Θα σας πάρει μόλις 3 λεπτά ημερησίως.

Για να παραμείνει λοιπόν το περινέο δυνατό, πάρτε ένα βιβλίο, καθίστε άνετα σε μια καρέκλα και πατήστε καλά στο πάτωμα. Τοποθετήστε το βιβλίο ανάμεσα στα γόνατα και σφίξτε το δυνατά για να μην πέσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάντε το ίδιο πράγμα 20 φορές. Σε κάθε επανάληψη πρέπει να κρατάτε πάντα το βιβλίο σφιχτά ανάμεσα στα γόνατα και μετρήστε μέχρι το πέντε. Η άσκηση αυτή θα ενδυναμώσει την περιοχή της πυέλου με τρόπο φυσικό. Μέσα σε δυο μήνες τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή. Θα έχετε ενδυναμώσει το περινέο σας και θα ελέγχεται καλύτερα την ούρηση αλλά και τη στuση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.