ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εκατομμύρια Ιάπωνες κάνουν αυτή την άσκηση καθημερινά – Πιστεύουν ότι τους βοηθάει να ζήσουν περισσότερο (βίντεο)

Εκατομμύρια Ιάπωνες κάνουν αυτή την άσκηση καθημερινά – Πιστεύουν ότι τους βοηθάει να ζήσουν περισσότερο (βίντεο)

Εκατομμύρια Ιάπωνες εκτελούν μια συγκεκριμένη άσκηση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα επειδή πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο

Το είδος των ασκήσεων ονομάζεται ράζιο τάιζο (rajio taiso) και πολλοί πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να ζήσουν περισσότερο. Η ιαπωνική ρουτίνα έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλα μέρη, όπως στις ΗΠΑ.

Το είδος των ασκήσεων «Rajio taiso», μεταδίδονται καθημερινά από το εθνικό ραδιόφωνο της Ιαπωνίας και ακολουθούνται από όλες τις γενιές των Ιαπώνων σε σχολεία, πάρκα και χώρους άθλησης. Βίντεο με τέτοιες ασκήσεις μπορεί κανείς να αναζητήσει και στο Youtube.

Υπάρχουν τρεις βαθμίδες δυσκολίας της άσκησης rajio taiso. Το πρώτο επίπεδο, το ντάι-τσι «dai-ichi», είναι αυτό που γνωρίζει και μπορεί να ακολουθήσει σχεδόν κάθε Ιάπωνας. Το δεύτερο το ντάι-νι, «dai-ni» είναι πιο δύσκολο και το τρίτο το ντάι-σαν, «dai-san», ακόμα δυσκολότερο, απευθύνεται κυρίως σε άτομα νεαρής ηλικίας, που έχουν δύναμη και ζωντάνια.

Το Rajio taiso ενθαρρύνει τη χρήση μόνο του βάρους του σώματός του ασκούμενου χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξοπλισμού. Η άσκηση διάρκειας τριών λεπτών απαιτεί κυρίως σταθερή τοποθέτηση των ποδιών σε ένα σημείο με παράλληλες κινήσεις των ώμων. Αυτό καθιστά την άσκηση ιδανική για υπαλλήλους γραφείου, παιδιά, νέους και ηλικιωμένους.

Το ντάι-τσι αποτελείται από 13 κινήσεις και ξεκινά με ανύψωση των χεριών πάνω από το κεφάλι. Στη δεύτερη κίνηση, τα χέρια αρχίζουν να κινούνται στο ύψος του στήθους και περιστρέφονται σχεδόν ημικυκλικά ενώ αντίστοιχα κινούνται και τα πόδια.

Η καθιέρωση των ασκήσεων ράζιο τάιζο στην καθημερινότητα των Ιαπώνων έχει ξεκινήσει περίπου από το 1920.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.