ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα; – Να πόσο καιρό πρέπει να γυμνάζεστε

Θέλετε να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα; – Να πόσο καιρό πρέπει να γυμνάζεστε

Όπως είναι ήδη ευρέως γνωστό, η μυϊκή μάζα δεν επηρεάζει μόνο το πόσο καλλίγραμμο δείχνει το σώμα μας, αλλά μας βοηθάει επίσης να εκτελούμε καθημερινές δραστηριότητες.

Παράλληλα μας εξασφαλίζει υψηλότερο βασικό μεταβολισμό από το λίπος. Με λίγα λόγια, όταν αυξάνεται η μυϊκή μάζα μας, αυξάνεται και ο μεταβολισμός μας.

Αν κάνουμε πολλή αερόβια άσκηση, αλλά καθόλου προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης, υπάρχει πιθανότητα να χάνουμε 50% μυϊκή μάζα και 50% λίπος (μαζί με νερό).

​Για να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε, λοιπόν, τη μυϊκή μας μάζα, πρέπει να εντάξουμε στις προπονήσεις μας βάρη, 2 φορές την εβδομάδα, και να στοχεύουμε σε όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες (π.χ. πλάτη, πόδια, θώρακα).

Πόσος καιρός χρειάζεται όμως για να δούμε αποτέλεσμα από τις προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης;

Αν και μπορεί να παρατηρήσετε μια σχεδόν άμεση διαφορά στο μέγεθος των μυών σας μετά την προπόνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η μυϊκή σας μάζα, αλλά πρόκειται για ένα προσωρινό πρήξιμο. Η πραγματική ανάπτυξη των μυών απαιτεί χρόνο, επαρκή πρόσληψη θερμίδων και συνέπεια. Χωρίς και τα τρία αυτά στοιχεία, είναι δύσκολο (έως και ακατόρθωτο) να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα.

Μπορεί να χρειαστούν 4-8 εβδομάδες για τους περισσότερους μέχρι να παρατηρήσουν την πραγματική ανάπτυξη των μυών τους, αλλά για άλλους, η ανάπτυξη μπορεί να συμβεί μόλις σε 3 εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο απαιτεί τον συνδυασμό μιας ισορροπημένης διατροφής και σωστή, τακτική άσκηση.

Ειδικά καθώς εξοικειώνεται το σώμα σας με τη γυμναστική, η διατροφή σας και η αποκατάσταση των μυών σας θα γίνονται όλο και πιο σημαντικές.

Προκειμένου να συνεχίσετε να αυξάνετε τη μυϊκή σας μάζα, πιθανότατα θα χρειαστεί να ασκήσετε μεγαλύτερη πίεση στο σώμα σας σε σχέση με το από πού ξεκινήσατε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό θα απαιτήσει πολύ μεγαλύτερη έμφαση σε παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητα του σώματός σας να αναρρώνει από τη γυμναστική. Ωστόσο, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας αν εστιάσετε στην καλή διατροφή και στον ύπνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.