Αυτό το ξέρεις; Πόσα κιλά σηκώνεις όταν κάνεις πους απς;

Αυτό το ξέρεις; Πόσα κιλά σηκώνεις όταν κάνεις πους απς;

Τα πους απς είναι από τις πλέον συνηθισμένες ασκήσεις, αφού όλοι μας μπορούμε να την κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και στο σπίτι μας.

Η συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει και τον κορμό σου και τα χέρια σου, ενώ έχει αποδειχθεί πως κρατάει δυνατή και τη σπονδυλική σου στήλη. Έχεις, ωστόσο, αναρωτηθεί πόσα ακριβώς κιλά σηκώνεις εκείνη την ώρα; Όλα έχουν να κάνουν όχι μόνο με το βάρος, αλλά κυρίως με το σώμα σου και τη θέση που βρίσκεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, όταν στέκεσαι ψηλά στα χέρια, σηκώνεις περίπου το 69% του βάρους σου. Στη θέση που βρίσκεσαι τελείως χαμηλά και είσαι έτοιμος να σηκωθείς για να ξεκινήσεις τις κάμψεις σηκώνεις το 75% του βάρους σου. Ακόμα και αν επιλέξεις να έχεις τα γόνατα στο έδαφος, θα σηκώσεις περίπου το 54% του βάρους σου όταν είσαι στο ανώτερο σημείο και το 62% όταν είσαι χαμηλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.