Πόσο πρέπει να κινούμαστε καθημερινά για να κάψουμε τις θερμίδες από δημοφιλείς λιχουδιές;

Πόσο πρέπει να κινούμαστε καθημερινά για να κάψουμε τις θερμίδες από δημοφιλείς λιχουδιές;

Βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα πακέτα με τα τρόφιμα θα πρέπει εκτός των άλλων να αναγράφουν και πόση άσκηση χρειάζεται για να κάψει κανείς τις θερμίδες που προσλαμβάνει ο οργανισμός από αυτά.

Οι αναγραφή του στοιχείου αυτού στις ετικέτες, θεωρούν οι ερευνητές, ότι θα βοηθούσε αρκετούς να μην μπαίνουν στον πειρασμό να τα καταναλώσουν.

Εκτιμώντας ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες περπάτημα για να καούν οι θερμίδες από μια πίτσα ή 22 λεπτά τρέξιμο για μια σοκολάτα, τονίζουν πως χρειάζεται να υπάρχει επίγνωση του ενεργειακού κόστους των τροφίμων.

Ο στόχος είναι η ενθάρρυνση υγιεινών διατροφικών συνηθειών για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Λάφμπορο, που εξέτασε ενδελεχώς 14 σχετικές μελέτες, αυτός ο τύπος σήμανσης στα πακέτα με τα φαγητά θα μπορούσε να μειώσει την μέση ημερήσια ποσότητα τροφής ενός ατόμου κατά 200 θερμίδες.

Μπορεί να μην ακούγεται και πολύ αλλά, όπως τονίζουν οι ερευνητές, θα έχει αντίκτυπο στα επίπεδα παχυσαρκίας σε ολόκληρη τη χώρα. Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Η επισήμανση τροφίμων με «θερμίδες άσκησης» θα διευκολύνει τους ανθρώπους να καταλάβουν τι τρώνε και να τους ωθήσουν να κάνουν καλύτερες επιλογές, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι άνδρες χρειάζονται περίπου 2.500 θερμίδες την ημέρα και οι γυναίκες περίπου 2.000 θερμίδες.

Ένα μπολ με δημητριακά μεταφράζεται σε 172 θερμίδες και χρειάζεται 31 λεπτά περπάτημα ή 16 λεπτά τρέξιμο για το «κάψιμό» τους.

Μια μπάρα σοκολάτας έχει 229 θερμίδες και απαιτεί 22 λεπτά τρέξιμο ή 42 λεπτά περπάτημα.

Ένα αναψυκτικό (με ζάχαρη) περιέχει 138 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται 13 λεπτά τρέξιμο ή 26 λεπτά περπάτημα

Ένα πακέτο πατατάκια μας παχαίνει κατά 171 θερμίδες. Για να «σβηστούν» αυτές πρέπει να περπατήσουμε 31 λεπτά ή να τρέξουμε 16 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα σάντουιτς (με κοτόπουλο και μπέικον) έχει 445 θερμίδες. Άρα, πρέπει να περπατήσουμε 1 ώρα και 22 λεπτά (ειδάλλως να τρέξουμε 42 λεπτά) για να μην μετατραπεί σε παραπανίσιο βάρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.