ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μικρά μυστικά για να ανακουφίσετε εύκολα τα κουρασμένα πόδια σας

Μικρά μυστικά για να ανακουφίσετε εύκολα τα κουρασμένα πόδια σας

H καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και οι πολλές ώρες στους δρόμους ή η ορθοστασία προκαλούν αρκετή κούραση στα πόδια.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας δώσουν την φροντίδα που αξίζουν στα πόδια σας:

Να κάνετε συχνούς περιπάτους

Για κάθε βήμα που κάνετε, τα πόδια σας ενορχηστρώσουν ένα πολύπλοκο δίκτυο από 26 οστά, περίπου τρεις δωδεκάδες αρθρώσεις, περισσότερους από 100 μύες, τένοντες και συνδέσμους. Αυτό σημαίνει πως μια βόλτα είναι εξαιρετικά ευεργετική. Άλλωστε αν ζυγίζετε έστω και ελάχιστα κιλά παραπάνω από το ιδανικό σας βάρος, η αυξημένη πίεση στους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους προκαλούν μια επώδυνη κατάσταση για τα πόδια σας, συνεπώς πρέπει να τα προστατεύεται με το διατηρείστε στα κιλά σας.

Δώστε βάση στα παπούτσια που φοράτε

Παρά το γεγονός ότι το παλιό σας ζευγάρι πάνινα παπούτσια μπορεί να είναι άνετο, στην πραγματικότητα βλάπτει τα πόδια σας. Όταν το πέλμα του παπουτσιού σας είναι στενό τότε προσδίδει άγχος στα οστά και τις αρθρώσεις των ποδιών με αποτέλεσμα να είστε ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Γι΄ αυτό μην υποτιμάτε ποτέ το ζήτημα των παπουτσιών που φοράτε: δεν φτάνει απλά να είναι άνετα, πρέπει να είναι ευρύχωρα. Όσο μεγαλώνετε και συνεπώς, τα πόδια σας γίνονται όλο και πιο ταλαιπωρημένα, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τη σημασία του να φοράτε ευρύχωρα παπούτσια.

Αφήστε τα πόδια σας να αερίζονται

Το να εγκλωβίζετε τα πόδια σας μονίμως σε κλειστά παπούτσια δεν είναι και πολύ σοφό. Εάν τα παπούτσια σας πιέζουν τα δάχτυλα των ποδιών σας, μπορεί να προκαλέσουν συμπιέσεις, φλεγμονές και μεγέθυνση των νεύρων. Όλα αυτά είναι πολύ συνηθισμένα προβλήματα για όσους φοράνε διαρκώς κλειστά παπούτσια, συνεπώς αν θέλετε να αποφύγετε όλα αυτά τα επώδυνα συμπτώματα καλό είναι να φοράτε ανοιχτά παπούτσια με την πρώτη ευκαιρία που σας δίνεται.

Μην σταυρώνετε τα πόδια σας όταν κάθεστε

Και όμως, αυτή η στάση των ποδιών όταν είστε καθιστοί κάνει κακό στα πόδια σας! Μπορεί να είναι μια άνετη στάση αλλά σφίγγει το περονικό νεύρο κατά μήκος του γόνατου, γεγονός που κάνει τα πόδια σας προσωρινά μουδιασμένα. Το μούδιασμα και το μυρμήγκιασμα που νιώθεις αφού κάτσει σταυροπόδι είναι το σημάδι ότι πρέπει να το αποφεύγεις.

Αποφύγετε τις διχαλωτές σαγιονάρες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι άνετες αλλά καταστρέφουν τα πόδια σας, διότι όταν τις φοράτε είναι τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να κρατούν σταθερή τη σαγιονάρα, κάτι που προσθέτει περιττή πίεση στα πόδια σας. Επίσης, ο οπίσθιος κνημιαίος τένοντας είναι αυτός που κάνει όλη τη δουλειά όταν περπατάτε αφού οι σαγιονάρες αυτές δεν είναι σταθερές και έτσι, υπάρχει μια επιπλέον ταλαιπωρία για το πόδι σας που μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αστράγαλό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.