Αυτοί είναι μερικοί απλοί τρόποι για να κάνετε την καθημερινή γυμναστική σας ευκολότερη

Αυτοί είναι μερικοί απλοί τρόποι για να κάνετε την καθημερινή γυμναστική σας ευκολότερη

Η γυμναστική μπορεί να προσφέρει πολλά στην υγεία μας, όμως δεν είναι κανείς δεν θεωρεί ότι είναι κάτι απλό και εύκολο.

Υπάρχουν όμως μερικές συμβουλές για να την κάνετε λίγο πιο απλή και ευχάριστη.

1. Φτιάξτε μία λίστα με την αγαπημένη σας μουσική

Έρευνα που έγινε το 2015 στο Πανεπιστήμιο του Καναδά, διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν εντατική γυμναστική δεν ένιωθαν την μεγάλη δυσκολία αν άκουγαν τα αγαπημένα τους τραγούδια, ενώ όταν γυμνάζονταν χωρίς μουσική δεν υπήρχε η αντίστοιχη ψευδαίσθηση.

2. Κάντε γυμναστική παρέα με άλλους

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης όσοι γυμνάζονται με παρέα έχουν διπλάσια αντοχή στον πόνο (και διπλάσια παραγωγή ενδορφίνης), από όταν γυμνάζονται μόνοι.

3. Κοιτάτε μπροστά

Στο τρέξιμο, τον περίπατο, το ποδήλατο, μπορεί να δελεαστικό να κοιτάτε αριστερά και δεξιά το τοπίο, αλλά έρευνα που έγινε το 2014 στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι είναι καλύτερο να περιορίσετε το βλέμμα σας. Οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι κοιτούσαν μπροστά όσο περπατούσαν θεωρούσαν ότι η γραμμή του τερματισμού ήταν 28% πιο κοντά και περπατούσαν 23% πιο γρήγορα από εκείνους που το βλέμμα του περιπλανιόταν. Επιπλέον, ανέφεραν ότι ένιωθαν ότι η προπόνησή τους ήταν πιο εύκολη.

4. Πιείτε καφέ

Η καφεΐνη δεν είναι χρήσιμη μόνο το πρωί, αλλά και για την γυμναστική. Έρευνα έδειξε ότι οι ποδηλάτες που κατανάλωναν καφεΐνη μία ώρα πριν την προπόνηση ανέφεραν ότι την ευχαριστήθηκαν περισσότερο.

5. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε τον πόνο

No pain, no gain? Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Το 2015, μία έρευνα διαπίστωσε ότι όταν κάποιος αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον πόνο και την κούραση των μυών, αλλάζει και η αίσθηση του πόνου.

6. Κοιτάξτε στον καθρέφτη

Δεν έχει να κάνει με τη ματαιοδοξία. Όταν κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη θα παραμείνετε περισσότερο συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνετε, θα σπαταλάτε λιγότερη ενέργεια και θα νιώθετε ότι κάθε βήμα που κάνετε είναι πιο εύκολο.

7. Φάτε παντζάρια

Είτε σε μορφή χυμού, είτε κανονικά τα παντζάρια περιέχουν νιτρικό άλας το οποίο βοηθά περισσότερο αίμα και οξυγόνο να πάει στους μυς. Έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο Έξετερ, άτομα που κατανάλωναν χυμό παντζαριού 2,5 ώρες πριν την προπόνηση χρειάζονταν λιγότερο οξυγόνο και μπορούσαν να τρέχουν ή να κάνουν ποδήλατο 15 με 20% περισσότερο σε σχέση με όταν δεν είχαν πιει χυμό.

8. Δροσιστείτε πριν ξεκινήσετε ζέσταμα

Ένα κρύο ρόφημα πριν την προπόνηση μπορεί να ενισχύσει τον χρόνο και την απόδοσή σας, ειδικά αν οι θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα είναι υψηλή.

9. Ξυπνήστε με φως

Έρευνα που έγινε το 2014 έδειξε ότι αν μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας αντικρίσουμε φως βοηθάμε το οξυγόνο να κυκλοφορήσει καλύτερα στους μυς μας και αυξάνουμε τη σωματική μας επίδοση.

10. Ο σωστός χρόνος

Μερικοί άνθρωποι είναι πρωινοί, ενώ άλλοι όχι και τόσο. Ανακαλύψτε τι τύπος είστε εσείς και επιλέξτε να γυμναστείτε τις ώρες που απόδοσή σας είναι υψηλότερη.

11. Φάτε ένα σνακ πριν τη γυμναστική

Αποφασίσατε ότι είστε πρωινός τύπος; Μην βγείτε ποτέ από το σπίτι χωρίς να φάτε κάτι. Οι προπονήσεις με άδεια στομάχι θα σας φανούν πιο δύσκολες.

12. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Ξεχάστε τα κρύα ντους, ένα ζεστό μπάνιο μετά από μία απαιτητική προπόνηση δεν είναι μόνο ευχάριστο αλλά καταπραΰνει και τον πόνο.

13. Ελέγξτε τα επίπεδα σιδήρου σας

Έρευνα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που βρίσκονταν στην αναπαραγωγική ηλικία και αύξαναν τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό τους μπορούσαν να γυμναστούν πιο αποτελεσματικά.

14. Κοιμηθείτε καλύτερα

Η σωματική άσκηση κάνει τον ύπνο πιο εύκολα, αλλά και ο ύπνος μπορεί να κάνει την άσκηση πιο εύκολη. Όσο περισσότερο σας παίρνει να κοιμηθείτε, τόσο λιγότερη ώρα περνάτε στο γυμναστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.