Ο λόγος που το τρέξιμο σας δίνει δύναμη και διάθεση για όλη την ημέρα

Ο λόγος που το τρέξιμο σας δίνει δύναμη και διάθεση για όλη την ημέρα

Το τρέξιμο και γενικότερα η σωματική άσκηση μπορεί να προσφέρει υγεία στο σώμα αλλά και στο νου, καθώς είναι εμφανέστατη η διαφορά σε όλη την ημέρα σας μετά την πρωινή άσκηση.

Μείωση πίεσης, τόνωση εγκεφάλου

Η σωματική άσκηση και ειδικά το τρέξιμο και το περπάτημα το πρωί βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενισχύει την δύναμη του εγκεφάλου (τη νοητική λειτουργία και την πνευματική οξύτητα) για 4 έως 10 ώρες.

Μπορεί επίσης να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες σε όλη την διάρκεια της ημέρας και να έχετε καλύτερο και βαθύτερο ύπνο εκείνο το βράδυ.

Επιπλέον, όταν κάποιος τρέχει το πρωί παραμένει ευκολότερα προσκολλημένος στο χρονοδιάγραμμα των προπονήσεων του αρκετές πολλές μελέτες δείχνουν ότι περισσότεροι από το 90% των πιο φανατικών αθλούμενων γυμνάζονται το πρωί.

Επιλέξτε διαλειμματική

Μια από τις αγαπημένες πρωινές ρουτίνες για αρκετούς είναι η διαλειμματική προπόνηση, ειδικά όταν ο χρόνος πιέζει.

Η συγκεκριμένη συνήθεια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι καίτε θερμίδες, βελτιώνετε την καρδιοαναπνευστική αντοχή σας και αποκομίζετε όλα τα άλλα οφέλη και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο, ώστε να μην αργείτε και στη δουλειά.

Σε ένα πρόγραμμα βαδίσματος για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε: γρήγορο περπάτημα για τέσσερα λεπτά μέχρι να αρχίσετε να ιδρώνετε, στην συνέχεια εκτελέστε αργό περπάτημα για τρία λεπτά. Επαναλάβετε τον κύκλο για 30 λεπτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα δείτε την ημέρα με άλλο… μάτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.