ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προσοχή: Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στην γυμναστική και δεν χάνουμε βάρος

Προσοχή: Αυτό είναι το λάθος που κάνουμε στην γυμναστική και δεν χάνουμε βάρος

Τι λέει η επιστήμη για το είδος των ασκήσεων που επιλέγουμε και επηρεάζουν αρνητικά τον μεταβολισμό μας

Όλοι θέλουν να αποκομίζουν το μέγιστο από τη γυμναστική τους, μόνο που κάποιες παγιωμένες τακτικές μάς κρατούν πίσω.

Γι’ αυτό και η επιστήμη προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της φυσικής άσκησης, φέρνοντας στην επιφάνεια τις πιο αποδοτικές στρατηγικές γυμναστικής.

«Αν κάνεις απλώς cardio, σαμποτάρεις τον εαυτό σου», λέει στο περιοδικό Time ο ακαδημαϊκός Jacob Wilson και μόνιμος συνεργάτης της επιθεώρησης «Journal of Strength and Conditioning Research».

«Ο μεταβολισμός σου θα επιβραδυνθεί στην πραγματικότητα, κάνοντας την απώλεια βάρους πιο δύσκολη». Τι προτείνει ο ειδικός για να αυξηθεί ο ρυθμός απώλειας κιλών; Τα βάρη.

«Η προπόνηση δύναμης είναι αυτή που χτίζει μυς ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός του μεταβολισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ισχυρισμός του επιβεβαιώνεται από μελέτη του Χάρβαρντ σε 10.500 ενήλικες που περνούσαν 20 λεπτά τη μέρα σηκώνοντας βάρη. Οι ερευνητές βρήκαν πως όσοι προπονούνταν με βάρη πήραν πολύ λιγότερο λίπος στην κοιλιά σε μια περίοδο 12 ετών σε σχέση με όσους περνούσαν τον ίδιο χρόνο καθημερινά κάνοντας ασκήσεις cardio.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.