ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η γυμναστική που αντί να αυξάνει τον μεταβολισμό…. τον μειώνει

Η γυμναστική που αντί να αυξάνει τον μεταβολισμό…. τον μειώνει

Είναι ήδη γνωστό πως η γυμναστική παραμένει ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να κρατιέσαι σε φόρμα και να χάνεις κιλά.

Μόνο που για να αποδώσει τα προσδοκώμενα, οφείλει να είναι κατάλληλη για τον λόγο που τη χρειαζόμαστε.

«Αν κάνεις μόνο cardio, τότε σαμποτάρεις τον εαυτό σου», λέει χαρακτηριστικά ο ακαδημαϊκός Jacob Wilson στο περιοδικό Time, «ο μεταβολισμός σου θα επιβραδυνθεί στην πραγματικότητα, αντί να ενεργοποιηθεί, κάνοντας την απώλεια κιλών πιο δύσκολη».

Τι προτείνει ο ειδικός συνεργάτης του περιοδικού Journal of Strength and Conditioning Research; Βάρη. «Η προπόνηση αντίστασης χτίζει μυς και αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό εξηγεί τα συμπεράσματα μελέτης του Χάρβαρντ σε 10.500 ενήλικες. Όσοι περνούσαν 20 λεπτά τη μέρα σηκώνοντας βάρη πήραν πολύ λιγότερο κοιλιακό λίπος, σε σχέση με όσους προπονούνταν με ασκήσεις cardio, σε μια περίοδο 12 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.