Πείτε “αντίο” στο τοπικό πάχος με κρυολιπόλυση Coolsculpting by Zeltiq

Πείτε “αντίο” στο τοπικό πάχος με κρυολιπόλυση Coolsculpting by Zeltiq

Πείτε αντίο στο τοπικό πάχος με κρυολιπόλυση Coolsculpting by Zeltiq

Θέλετε ν’ απαλλαγείτε από το επίμονο τοπικό πάχος και μάλιστα χωρίς χειρουργείο; Τώρα μπορείτε με τη δύναμη του κρύου!

Χάρη στη νέα επαναστατική, μη επεμβατική λύση για μείωση πόντων και καταπολέμηση του επίμονου τοπικού λίπους Κρυολιπόλυση Coolsculpting της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq. Απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. 

Σε τι διαφέρει η Κρυολιπόλυση με το Coolsculpting;

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως δεν είναι όλες οι συσκευές Κρυολιπόλυσης ίδιες. Η αποτελεσματικότητα καθώς και η ασφάλεια της εφαρμογής εξαρτάται και από τον τύπο του μηχανήματος. Μόνο το Coolsculpting προσφέρει την κατοχυρωμένη τεχνολογία Freeze Detect που εξασφαλίζει τα πιο ασφαλή και θεαματικά αποτελέσματα. Με σήμανση CE για ιατρικά μηχανήματα τύπου lla και εγκεκριμένο από τον FDA (παγκόσμιο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων). Με τη θεραπεία της κρυολιπόλυσης μπορείτε να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος ανώδυνα και μη επεμβατικά σε μία μόνο συνεδρία. Η διαδικασία πραγματοποιείται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Πως λειτουργεί;

Το ψύχος και οι χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τους ειδικούς μας αδυνατίζουν! Έτσι η μέθοδος της κρυολιπόλυσης βασίζεται στην εξής φιλοσοφία: Τα λιποκύτταρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες και η εφαρμογή μιας κεφαλής τοπικά, σαν βεντούζα, που τα ψύχει μπορεί να τα καταστρέψει.

Πιο συγκεκριμένα η λειτουργία της μεθόδους βασίζεται στην χρήση του ψύχους που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

Τι επιτυγχάνει;

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης στοχεύει στην μείωση του τοπικού πάχους, αφήνοντας το δέρμα και τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους. Με το Coolsculpting επιτυγχάνεται μόνιμη βλάβη στα λιποκύτταρα. 

92% των ασθενών που δοκίμασαν την κρυολιπόλυση είχαν αξιοσημείωτη διαφορά μετά από μία μόνο θεραπεία και 4,7 στους 5 γιατρούς που την εφάρμοσαν έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. 

Σε ποιές περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Σε περιοχές που εμφανίζεται συσσωρευμένο τοπικό πάχος. Στην κοιλιά, το πλάι της μέσης, τα μπράτσα, βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα του δέρματος, εξαλείφοντας το περιττό λίπος και βοηθώντας στην απώλεια πόντων στην περιοχή. Εφαρμόζεται, επίσης, με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), το εσωτερικό των μηρών και γενικά σε περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Πως γίνεται η εφαρμογή;

Στο σημεία που πρόκειται να γίνει η θεραπεία απλώνεται ένα gel το οποίο  καλύπτεται με μια μεμβράνη, πάνω στην οποία στην συνέχεια εφαρμόζεται  η ειδική κεφαλή, διαφορετική για κάθε σημείο του σώματος. Η αίσθηση που έχει κανείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι αυτή του κρύου στην περιοχή της εφαρμογής. Για κάθε περιοχή του σώματος υπάρχει ειδική, διαφορετική κεφαλή που εφαρμόζεται, συνολικά υπάρχουν 5 κεφαλές.

Είναι επίπονη η εφαρμογή;

Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της. Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης είναι το γεγονός πως δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση!

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται και τι διάρκεια έχουν;

Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης απαιτεί συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά  έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 1,5 μήνα περίπου μετά την εφαρμογή. 

Υπάρχουν κίνδυνοι ή αντενδείξεις;

Η τεχνολογία της κρυολιπόλυσης είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας.

Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή  αν και μετά το πέρας 6μηνου μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αντενδείκνυται επίσης σε καρκινοπαθείς και σε όσους λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή μπορεί όμως να πραγματοποιηθεί κατόπιν συγκατάθεσης του γιατρού τους. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα στο σώμα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες για καλύτερα αποτελέσματα;

Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες, όπως είναι εξειδικευμένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και οι ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη, προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

www.agaitanis.gr  (Iατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης) τηλ: 210-7222070

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.