ΗΠΑ: Βετεράνος έκανε διπλή μεταμόσχευση χεριών και τώρα… θα γίνει σεφ

ΗΠΑ: Βετεράνος έκανε διπλή μεταμόσχευση χεριών και τώρα… θα γίνει σεφ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διπλή μεταμόσχευση χεριών στην οποία υποβλήθηκε ένας ακρωτηριασμένος βετεράνος στις ΗΠΑ και τώρα ο πανευτυχής άνδρας δηλώνει έτοιμος να κυνηγήσει την δουλειά των ονείρων του, δηλ. να εργαστεί ως σεφ. 

Ο 31χρονος John Peck έκανε σήμερα τις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αρκετές εβδομάδες μετά από τη διπλή μεταμόσχευση διάρκειας 14 ωρών που αναπτέρωσε τις ελπίδες του για μια κανονική ζωή. 

Ο Peck έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 2010, όταν πάτησε σε μια νάρκη στο Αφγανιστάν. Παρόλο που είχε βυθιστεί στην απελπισία, όταν πληροφορήθηκε όταν θα ήταν δυνατή μια μεταμόσχευση που θα του χάριζε δύο καινούργια χέρια άρχισε να ξαναβρίσκει τον εαυτό του.

«Τα λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που τα είδα», αναφέρει ο νεαρός σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το νοσοκομείο του Μπρίγκαμ. «Ο χρωματικός τόνος του δέρματος ταιριάζει άψογα με το δικό μου. Τα πάντα πάνω τους είναι τέλεια», λέει χαμογελαστός ο πρώην πεζοναύτης. 

Σύμφωνα με το ABC News, o 31χρονος θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα σε εντατική εκπαίδευση προκειμένου να συνηθίσει τη χρήση των νέων του άκρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίσθηση στα μεταμοσχευμένα μέλη συνήθως εμφανίζεται μετά από αρκετές εβδομάδες ή μήνες, αφού τα νεύρα αναπτύσσονται αρκετά αργά. 

Πέρα από τον ενθουσιασμό του για να νέα του χέρια, ο βετεράνος εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια του δότη που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη. «Θέλω να ξέρουν ότι αυτό το δώρο δεν πρόκειται να πάει χαμένο» πρόσθεσε ο Peck στο βίντεο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.