Πώς θα αποκτήσετε τα έντονα ζυγωματικά που ονειρεύεστε

Πώς θα αποκτήσετε τα έντονα ζυγωματικά που ονειρεύεστε

Η αυξητική ζυγωματικών γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση ανάμεσα στις γυναίκες. Τα ζυγωματικά, τα «μήλα» του προσώπου, ήταν ανέκαθεν δείγμα νεότητας και ομορφιάς. Η μεγάλη, όμως, απώλεια κιλών και η φυσική φθορά, κάνουν τα ζυγωματικά να φαίνονται «άδεια», με αποτέλεσμα να τονίζεται η ρινοπαρειακή αύλακα. Έτσι, το πρόσωπο φαίνεται γερασμένο και κουρασμένο.

Ο πλαστικός χειρουργός και Διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Αθηνών Γιώργος Ανδρεανίδης απαντά στις πιο συχνές ερωτήσεις για την αύξηση 

Με ποιους τρόπους μπορώ να «γεμίσω» τα ζυγωματικά μου;

Η αύξηση των ζυγωματικών μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

1. Χειρουργικά, με τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στα ζυγωματικά

2. Με λιποπροσθετική, με μεταμόσχευση λίπους από το ίδιο σας το σώμα

3. Με ενέσιμα υλικά, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και χαρίζει όμορφες γωνίες στο πρόσωπο.

Ποια είναι η χειρουργική διαδικασία για την αύξηση ζυγωματικών;

Μέσω του υπολογιστή και του προγράμματος προσομοίωσης ο χειρουργός θα μελετήσει με τον ενδιαφερόμενο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η επέμβαση είναι μικρής διάρκειας και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις. Τα ενθέματα σιλικόνης εισάγονται –μέσω μικρών τομών στο εσωτερικό του στόματος– στα ζυγωματικά, οπότε δεν υπάρχουν και εμφανείς τομές.

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Μετά την επέμβαση δεν χρειάζεται νοσηλεία. Ο ασθενής θα έχει ένα ελαφρύ οίδημα στο πρόσωπο, το οποίο υποχωρεί μέσα σε 4-8 μέρες ανάλογα με τον οργανισμό του. Μόλις υποχωρήσει το οίδημα, ο ασθενής επιστρέφει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Τα αποτελέσματα βελτιώνονται συνεχώς για τους επόμενους 2-3 μήνες.

Με ποια επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί η αυξητική ζυγωματικών;

Εάν ο ασθενής χρειάζεται και βλεφαροπλαστική, τότε τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται στα ζυγωματικά από τις τομές της βλεφαροπλαστικής, οπότε και δεν χρειάζεται να γίνουν οι τομές μέσα στο στόμα. Επίσης, η εισαγωγή των ενθεμάτων μπορεί να γίνει και μέσω των τομών του facelift, αν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Γιώργος Ανδρεανίδης

Πλαστικός Χειρουργός – Διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Αθηνών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.