Αυστραλός πλαστικός χειρούργος έρχεται στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους εγκαυματίες

Αυστραλός πλαστικός χειρούργος έρχεται στην Ελλάδα για να βοηθήσει τους εγκαυματίες

Ο Αυστραλός χειρούργος Dr. John Greenwood έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγαυματίες, χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό δέρμα που λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν.

Ένας διάσημος πλαστικός χειρούργος της Αυστραλίας πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ο Dr. John Greenwood αναμένεται να φθάσει σήμερα στην Αθήνα και να ξεκινήσει το έργο του την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής στην Αθήνα.

Εκεί έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγαυματίες, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα τεχνητό δέρμα που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο Dr. John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Dr. John Greenwood είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τους βομβαρδισμούς στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.