Α.Γαϊτάνης: Ο πλαστικός χειρουργός που «αναπλάθει» το σώμα σας χωρίς χειρουργείο

Α.Γαϊτάνης: Ο πλαστικός χειρουργός που «αναπλάθει» το σώμα σας χωρίς χειρουργείο

Μείωση κατά 42% σημειώθηκε στις ΗΠΑ στις επεμβατικές θεραπείες μείωσης του λίπους στο ανθρώπινο σώμα, δηλαδή στην χειρουργική αντιμετώπιση του λίπους, σε άτομα που είναι υπέρβαρα άνω των 10 κιλών σε σχέση με το κανονικό τους βάρος.

Η χειρουργική λιποαναρρόφηση, δηλαδή, δίνει την θέση της σε μη επεμβατικές μεθόδους αφαίρεσης λίπους και αποκατάστασης της υγείας των ατόμων που υποφέρουν από παχυσαρκία. Η μείωση του υπερβολικού λίπους στο σώμα κατά 40-70% μειώνει αντίστοιχα τον κίνδυνο καρδιοπαθειών μέχρι και 80%!

Η ανάγκη για αποκατάσταση της υγιούς λειτουργίας του οργανισμού «πριν να είναι αργά» σε ότι αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τόσα άλλα που προκαλούνται από την συσσώρευση λίπους στον οργανισμό, θεωρούνται πλέον «εκ των ουκ άνευ» στην ιατρική.

Οι ίδιοι οι καρδιολόγοι συστήνουν έμμεσα ή άμεσα δραστικές μεθόδους απώλειας λίπους και συνακόλουθα βάρους.

Οι τρεις πιο αποτελεσματικές μη επεμβατικές μέθοδοι μείωσης του λίπους ήρθαν στην Ελλάδα από τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας σε βρετανικά νοσοκομεία εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την καταπολέμηση του υπερβολικού λίπους από το σωμα του ανθρώπου και την αποκατάσταση της υγιούς λειτουργίας του οργανισμού «πριν να είναι αργά» σε ότι αφορά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τόσα άλλα που προκαλούνται από την συσσώρευση λίπους στον οργανισμό.

Ο Απόστολος Γαϊτάνης, συχνά σε δηλώσεις του στο στα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα (BBC, του Channel 4) και σε άρθρα του υπάρχουν σε πολύ γνωστές εφημερίδες, όπως οι Times, The Independent, Financial Times και περιοδικά όπως Vogue, Elle, Marie Claire, τονίζει ότι το υπερβολικό λίπος σκοτώνει, και στην καλύτερη περίπτωση καταστρέφει το ανθρώπινο σώμα.

Οι βασικές μη επεμβατικές μέθοδοι που εφαρμόζει, είναι κατά βάση τρεις:

– Κρυολιπόλυση: Το νέο υπερόπλο για την απώλεια λίπους

Η μέθοδος Κρυολιπόλυσης (με το σύστημα Coolsculpting by Allergan)είναι η μοναδική, αυθεντική, μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης.

Εγκεκριμένο από τον FDA Αμερικής (Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων)υπόσχεται μόνιμα αποτελέσματα στην εξάλειψη του τοπικού λίπους, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, μέσω μιας μοναδικής τεχνολογίας που ονομάζεται Cryolipolysis.

Η εφαρμογή του δεν περιλαμβάνει χειρουργικές τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς.

Πρόκειται για μια νέα επαναστατική μη χειρουργική διαδικασία απώλειας λίπους, σε ειδικές περιοχές του σώματος, της εταιρείας Allergan, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της κρυολιπόλυσης για να αποβάλει το λίπος.

Η λειτουργία του βασίζεται στην χρήση του ψύχους – σε ελεγχόμενη διαδικασία – (FreezeDetect) που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο.

Αποτελεί ιδανική μέθοδο για όσους εμφανίζουν τοπικό πάχος που αντιστέκεται στη δίαιτα και την άσκηση. Στην κοιλιά και στα μπράτσα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, να εξαλείψει το περιττό λίπος και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων.

Εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), την κοιλιά, το πλάι της μέσης, το εσωτερικό των μηρών, τα μπράτσα, γενικά στις περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μόνο μία συνεδρία.

Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 1,5 μήνα περίπου μετά την εφαρμογή.

– Ραδιοσυχνότητες (Accent) για άμεσο λιώσιμο του πάχους και ταυτόχρονη σύσφιγξη του δέρματος:

Η εφαρμογή Accent χρησιμοποιεί τις ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη αλλά και μείωση εκατοστών από το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας τις ραδιοσυχνότητες για τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα αποτελέσματα που υπόσχεται το Accent, κάνοντας γλυπτική στην περιοχή του σώματος, είναι άμεσα ορατά και δραστικά: απαλότερο δέρμα, πιο λεπτή και σμιλευμένη σιλουέτα, ενώ πραγματοποιεί και λιπογλυπτική στις περιοχές του σώματος.

Η θεραπεία αυτή μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, ενώ παράλληλα προσφέρει σύσφιξη και απώλεια πόντων στο πλάι της μέσης, στους μηρούς στους γλουτούς, στα γόνατα και γενικότερα στις περιοχές που εμφανίζεται λίπος και κυτταρίτιδα.

Συνήθως χρειάζονται 6-8 συνεδρίες περίπου ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος. To Accent αποτελεί μία πλήρη θεραπεία για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, παρόλα αυτά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να συνδυαστεί με την μέθοδο Endermologie που προσφέρει λεμφικό μασάζ.

– Λεμφικό μασάζ (Endermologie) για την κυτταρίτιδα & την επιδερμική χαλάρωση

Αυτού του είδους το μασάζ επιταχύνει τη λεμφική ροή και βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα άχρηστα υλικά κάνοντάς το παράλληλα πιο σφριγηλό.

Με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές που εμφανίζεται κυτταρίτιδα αλλά και τοπικό πάχος.

Πρόκειται για μία θεραπεία που θεωρείται αποτελεσματική σε περιπτώσεις που το δέρμα έχει υποστεί χαλάρωση.

Μπορεί να συνδυαστεί επίσης με μία σειρά από ενέσεις μεσοθεραπείας με πολυβιταμινούχα σκευάσματα τα οποία θα εντείνουν τη λιποδιάλυση. Ως θεραπεία προσφέρει μία αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 15-20 συνεδρίες περίπου ανάλογα με την περίπτωση.

Το Endermologie βελτιώνει την τροφοδότηση των κυττάρων και των οργάνων με θρεπτικά συστατικά και αυξάνει τα επίπεδα του κυτταρικού μεταβολισμού.

Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, να μειώσει τα βαθουλώματα, να διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και να βελτιώσει τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του λεμφικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο, να εξαφανίζεται το οίδημα στην περιοχή και η κατακράτηση υγρών.

Εκτός από τα παραπάνω ο Απόστολος Γαϊτάνης και η ειδική ομάδα διατροφολόγων που έχει συστήσει εφαρμόζει και το ειδικό πρωτόκολλο διατροφής DIETTUBE συνολικής διάρκειας τριών εβδομάδων.

Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες, τα γεύματα που μπορεί να καταναλώσει το άτομο είναι τέσσερα και συγκεκριμένα το πρωινό, το μεσημεριανό, το βραδινό και ένα ενδιάμεσο σνακ (δεκατιανό ή απογευματινό, ανάλογα με το πρόγραμμα του καθένα).

Πιο αναλυτικά, το πρωινό γεύμα αποτελείται από ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα ή ένα κεσεδάκι άπαχο γιαούρτι μέσα στο οποίο προστίθεται συγκεκριμένη και εξατομικευμένη ποσότητα της πρωτεΐνης DIETTUBE.

Αυτό το γεύμα παρέχει σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία βοηθά στη συντήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα θέτει τις βάσεις για την κινητοποίηση του λιπώδους ιστού.

Παρόμοια μορφή έχει και το ενδιάμεσο σνακ. Το μεσημεριανό είναι έτσι σχεδιασμένο ούτως ώστε να συμπληρώνει την αυξημένη ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας μέσω της τροφής.

Για το λόγο αυτό αποτελείται από κρέας, ψάρι ή θαλασσινά, τα οποία καταναλώνονται είτε ψητά είτε βραστά, μαζί με σαλάτα και λίγο ελαιόλαδο. Το βραδινό είναι ελαφρύ και συνιστάται σε μια σαλάτα από λαχανικά τα οποία θα πρέπει να ποικίλλουν όσο το δυνατό περισσότερο.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, (www.agaitanis.gr) είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. τηλ: 210-7222070

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Α.Γαϊτάνης εγκαινίασε πρόσφατα μια ειδική κλινική, την Οnemanclinic (www.onemanclinic.gr) για την ριζική αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων στο ανδρικό σώμα, όπως π.χ.η γυναικομαστία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.