ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα «κατάφεραν» πάλι στην κυβέρνηση – Εκτινάχτηκαν οι τιμές των μασκών Ν95 ΚΑΙ FFP2 και τώρα ψάχνουν τους «ενόχους»

Τα «κατάφεραν» πάλι στην κυβέρνηση – Εκτινάχτηκαν οι τιμές των μασκών Ν95 ΚΑΙ FFP2 και τώρα ψάχνουν τους «ενόχους»

Την ενεργοποίηση των αρμόδιων Αρχών προκάλεσαν οι ανατιμήσεις στις μάσκες προστασίας κατηγορίας FFP2 και Ν95 για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, έλεγχος πραγματοποιείται από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, σε περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων για τις συγκεκριμένες μάσκες, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Για το ίδιο θέμα, ηθικά απαράδεκτο χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδος πάνω στην πανδημία, μετά τις καταγγελίες για ανατιμήσεις στις μάσκες υψηλής προστασίας. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποκάλυψε ότι ήδη έχουν βρεθεί 16 sites που ανέβασαν τις τιμές τους και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Αν δεν αποδείξουν ότι η αύξηση οφείλεται σε ανατίμηση της τιμής αγοράς, τότε θα πρέπει να πληρώσουν το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιτρέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρατήρησε πως στο χρονικό διάστημα από 24/12/2021 έως και 27/12/2021, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρξαν σημαντικές ανατιμήσεις σε μέσα ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής, και κυρίως μάσκες προστασίας κατηγορίας FFP2 και Ν95.

Αντιμέτωπες με τσουχτερά πρόστιμα οι «πονηρές» επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν περισσότερα από 16 e-shops και φυσικά καταστήματα που προχώρησαν σε υψηλά ποσοστά ανατιμήσεων σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 24/12/2021. Στα καταστήματα αυτά ήδη πραγματοποιείται έλεγχος από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και άλλες ελεγκτικές μονάδες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ενδεχόμενη άσκηση πρακτικών αισχροκέρδειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το άρθρο 58 του ν. 4818/2021.

Στις επιχειρήσεις που αποδεικνύεται ότι αισχροκερδούν έναντι του καταναλωτικού κοινού, εκμεταλλευόμενες την ανάγκη των καταναλωτών να προστατευθούν από την περαιτέρω διασπορά του COVID-19, θα επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα που μπορούν να έχουν ύψος ως και 1.000.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπενθυμίζει τη δυνατότητα των καταναλωτών να γνωστοποιούν περιστατικά αισχροκέρδειας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1520 αλλά και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.