Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσει για το νέο πλαφόν στην τιμή για τα μοριακά τεστ του κορωνοϊού, με την τιμή να αναμένεται να πάει στα 50 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ κάτω από αυτό που ισχύει τώρα.

«Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR. Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες. Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ» είχε πει χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει μείωση του πλαφόν των PCR κατά 20 ευρώ, δηλαδή να φτάσει στα 40 από 60 που είναι σήμερα.

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τα τεστ PCR να συνταγογραφούνται και να γίνουν πιο φθηνά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στην τιμή τους, ο ΙΣΑ υποστηρίζει πως «έλαβε υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως η τιμή προμήθειας του προϊόντος την περίοδο εκείνη, το κόστος της προσφερόμενης υπηρεσίας, η εύλογη αμοιβή κ.λπ.», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «από τότε που αποφάσισε το Κράτος να μην συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ και καθόρισε και την τιμή διεξαγωγής τους μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά».