Η υπερβολική γυμναστική αποδυναμώνει τον οργανισμό

Η υπερβολική γυμναστική αποδυναμώνει τον οργανισμό

Η γυμναστική κάνει καλό στην υγεία μας. Ωστόσο, η υπερβολική γυμναστική όχι μόνο δεν προσθέτει χρόνια στη ζωή, αλλά μειώνει κιόλας, διότι εξαντλεί πρόωρα την καρδιά.

Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από την συνδυασμένη ανάλυση διαφόρων μελετών για την υγεία δρομέων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «η συχνή, ήπιας εντάσεως φυσική δραστηριότητα προσθέτει ζωή στα χρόνια, καθώς και χρόνια στη ζωή. Αντιθέτως, αν κάποιος τρέχει πολύ γρήγορα, πολύ μακριά και επί πολλά χρόνια, μπορεί να επιταχύνει την πορεία του προς τον τερματισμό της ζωής».

Ειδικοί συνιστούν σε όποιον θέλει να αποκομίσει το μέγιστο όφελος από την άσκηση, να μην υπερβαίνει τα 30 έως 50 λεπτά γυμναστικής την ημέρα. Επιπλέον, συνιστούν να τρέχει συχνότερα από 2 έως 5 μέρες την εβδομάδα.

Προειδοποιούν ακόμα πως όποιος γυμνάζεται πολύ σκληρά επί μία ή δύο ώρες μπορεί να βλάψει την καρδιά του, προκαλώντας διάταση, ρήξεις και ουλές στον καρδιακό ιστό και αυξάνοντας τον κίνδυνο για εμφάνιση επικίνδυνων αλλαγών στον καρδιακό ρυθμό.

Επίσης όποιος κάνει υπερβολική προπόνηση με βάρη, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα έχει πολλούς τραυματισμούς, προβλήματα με τους τένοντες και τις αρθρώσεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο για την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι στις ιώσεις; Διαπιστώθηκε, πως η υπερβολική γυμναστική δεν θωρακίζει τον αθλούμενο απέναντι σε ιώσεις και ασθένειες, αλλά αντίθετα αποδυναμώνει τον οργανισμό και τον κάνει πιο ευάλωτο στις εξωτερικές απειλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.