ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πόσο αλλοιώνουν το πρόσωπο τα ναρκωτικά [φωτο]

Πόσο αλλοιώνουν το πρόσωπο τα ναρκωτικά [φωτο]

Μια γυναίκα που μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης τρεις φορές λόγω της σοβαρής εξάρτησης της από τα ναρκωτικά κατάφερε να αντιστρέψει τη ζωή της και να γίνει θεραπευτής εθισμένων ατόμων, βοηθώντας τους άλλους να ξεπεράσουν τον Γολγοθά που κάποτε ανέβηκε και η ίδια.

Η Βίκυ, από το Χέιλ του Μάντσεστερ, που δεν θέλει να αποκαλύψει το επώνυμό της, εξηγεί ότι η τοξικομανία της ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία: κάπνιζε χασίς από τα 11 και έπαιρνε LSD και μανιτάρια από την ηλικία των 16 ετών.

Η 49χρονη, προερχόταν από πλούσια οικογένεια που ονειρευόταν να τη δει οδοντίατρο. Ωστόσο, οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν μικρή και δεν έχει δει το βιολογικό πατέρα της από τότε που ήταν 7 ετών. Η κατανομή της οικογενειακής μονάδας, εξηγεί η ίδια, την οδήγησε να αισθάνεται ένα έλλειμμα στη ζωή της.

Ως αποτέλεσμα, άρχισε να ξεσπάει στο φαγητό, τα ναρκωτικά και το σεξ, για να γεμίσει το κενό για να αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό της.

Μάλιστα εξηγεί ότι είχε έμμονη συμπεριφορά με το φαγητό και συχνά περιστατικά υπερφαγίας από μικρή ηλικία.

Στην ηλικία των 11, μετακόμισε στον Καναδά για έξι μήνες για να ζήσει με συγγενείς όπου ξεκίνησε το κάπνισμα κάνναβης.

Στα 16 συνειδητοποίησε ότι φλέρταρε με τα όρια του αλκοολισμού και τακτικά είχε απώλειες μνήμης, ενώ άρχισε να παίρνει επίσης ψυχότροπα ναρκωτικά, LSD και μανιτάρια και στα 17 ξεκίνησε τις αμφεταμίνες.

Μετά το σχολείο, ξεκίνησε να εργάζεται στο εστιατόριο της μητέρας της στο Χέιλ, όπου οι παρέες της επικροτούσαν τις συνήθειες της με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Παραδέχεται ότι ζούσε για τη στιγμή και αναζητούσε την εύκολη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό, αλλά οι επιλογές του τρόπου ζωής της σταδιακά κατέστρεφαν τις ευκαιρίες που της δίνονταν.

Στα 20 της, η Βίκυ επέστρεψε στον Καναδά και άρχισε να βγαίνει με έναν dealer κοκαΐνης. Οταν χωρίσανε, μετακόμισε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο και άρχισε να βγαίνει με κάποιον που είχε ένα παρόμοιο υπόβαθρο χρήσης ναρκωτικών. Ξεκίνησε με τη χρήση ηρωίνης και κρακ για δύο χρόνια και πλέον δεν ήταν καν σε θέση να δουλέψει.

Αρχισε να κλέβει για να πληρώνει για τα ναρκωτικά της, συνελήφθη για οδήγηση μεθυσμένη στα 22 της και έλαβε πολλαπλές προειδοποιήσεις για κατοχή ναρκωτικών. Η Βίκυ πιστεύει πως το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ συλληφθεί οφείλεται στο πλούσιο υπόβαθρο της.

Στα 23 της, η Βίκυ ήταν πολύ απομονωμένη και κατέληξε να γυρίσει στην μητέρα της, η οποία διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα. Κάλεσε έναν ψυχίατρο για βοήθεια και η Βίκυ εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης για οκτώ εβδομάδες το 1988, στο οποίο επέστρεψε άλλες δύο φορές.

Μετά την τρίτη φορά που έμπαινε στην αποτοξίνωση, έχασε από ναρκωτικά έναν πρώην φίλο της στα 25 γενέθλιά της. Εφτασε στο χαμηλότερο σημείο της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πάνω από μία φορά. Ωστόσο, άρχισε να αλλάζει τη ζωή της.

Πλέον ζει με τον σύντροφο της που γνώρισε στην αποτοξίνωση πριν από 18 χρόνια και τα δύο μικρά παιδιά τους, σπούδασε και πήρε πτυχίο Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και εργάζεται ως σύμβουλος αποτοξίνωσης.

Η Βίκυ έχει αφιερώσει τη ζωή της στη βοήθεια άλλων ατόμων με εθισμό. Οπως λέει η ίδια: «Κύρια συμβουλή μου προς τα εθισμένα άτομα, είτε πρόκειται για σας είτε για κάποιον δικό σας, είναι να μιλήσετε. Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να φτάσετε σε αυτό το στάδιο. Μόλις φτάσετε στο σημείο συνειδητοποίησης ότι ο εθισμός είναι ένα ιατρικό θέμα και όχι απλώς μια ηθική επιλογή, ο δρόμος προς την ανάκαμψη θα έρθει πιο εύκολα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.