ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η άσκηση της εβδομάδας #53: Πλάγιες κάμψεις [φωτό]

Η άσκηση της εβδομάδας #53: Πλάγιες κάμψεις [φωτό]

Της Αϊνόλα Τερζοπούλου

Οι πλάγιες κάμψεις, είναι από τις ασκήσεις που προσωπικά μου αρέσουν πολύ. Αυξάνουν την ευλυγισία του κορμού, τεντώνοντας τη σπονδυλική στήλη κάνοντας συγχρόνως στρέτσινγκ και γυμνάζουν τους μυς που βρίσκονται γύρω από τη μέση και τους μυς της πυέλου που μαζί με τους εν τω βάθει κοιλιακούς μυς συμβάλλουν στη σταθερότητα και στη σωστή στάση του σώματος

Σε όρθια στάση, έρχεστε σε V πιλάτες θέση. Κρατάτε το λάστιχο μπροστά και το φέρνετε ψηλά πάνω από το κεφάλι σας, με τεντωμένα τα χέρια. Παίρνετε εισπνοή, ενεργοποιείτε τους κοιλιακούς και με την εκπνοή κάνετε πλάγια κάμψη. Με την εισπνοή, επανέρχεστε στην αρχική θέση με τη βοήθεια των λοξών κοιλιακών μυς. Επαναλαμβάνετε 5 φορές από κάθε μεριά.

Σημεία προσοχής: έχετε ενεργοποιημένο το powerhouse για να κρατάτε σταθερά την λεκάνη – το κεφάλι και ο αυχένας πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική στήλη – έχετε καλά τεντωμένα τα πόδια – αποφύγετε να ανεβάσετε τους ώμους – για να μην «σπάσει» η μέση και κάνετε λόρδωση, μη πάτε τα χέρια πολύ πίσω.

Tip: κοιτάτε ευθεία μπροστά για να έχετε σε μια ευθεία γραμμή τον κορμό με το κεφάλι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Photo 20-7-15 - 7 58 16 μ.μ.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.