ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γιατί δεν μπορείτε να αποκτήσετε τους τέλειους κοιλιακούς -Οι 7 λόγοι [λίστα]

Γιατί δεν μπορείτε να αποκτήσετε τους τέλειους κοιλιακούς -Οι 7 λόγοι [λίστα]

Κάνετε κοιλιακούς για μήνες, αλλά προκοπή δεν βλέπετε. Δύο γυμναστές επισημαίνουν τα επτά πιο συχνά λάθη που γίνονται στην προσπάθεια απόκτησης six pack και αποκαλύπτουν αντίστοιχους τρόπους για να χτίσετε τέλειους κοιλιακούς. 

Δεν τρώτε σωστά 

«Αυτό που λέγεται ότι οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα, είναι σωστό. Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι κάνουν υγιεινές επιλογές, αλλά τα τρόφιμα που αγοράζουν περιέχουν πολλά κρυφά σάκχαρα και άλλα συστατικά που κάνουν κακό. Προσοχή στα λάιτ και χωρίς ζάχαρη προϊόντα που κρύβουν πολλές παγίδες». 

Παραμελείτε την πλάτη σας και τα πλευρά σας 

«Συχνά οι άνθρωποι επικεντρώνονται στο μπροστά μέρος του σώματός τους και ξεχνούν τα πλαϊνά τους και την  πλάτη τους. Κάντε μια ποικιλία ασκήσεων για όλο τον κορμό, συνδυάστε καρδιαγγειακή άσκηση και Πιλάτες». 

Δεν κοιμάστε αρκετά 

«Οπως το στρες, έτσι και ο ύπνος είναι ένα άλλο ζήτημα που παραβλέπουν όλοι στο ”χτίσιμο” των κοιλιακών. Η απώλεια ύπνου προκαλεί πείνα και αύξηση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες που ευθύνεται για την αύξηση του λίπους. Απλά πράγματα, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, ο ύπνος σε απόλυτο σκοτάδι, η απενεργοποίηση όλων των ηλεκτρικών συσκευών, μπορούν να βοηθήσουν». 

Εστιάζετε μόνο στην καρδιαγγειακή άσκηση 

Παρά το γεγονός ότι η καρδιαγγειακή άσκηση είναι πολύ σημαντική για την απώλεια λίπους, δεν πρέπει να επικεντρώνεστε στο πόσες θερμίδες έχετε κάψει ή πόσα βήματα έχετε κάνει. Οι θερμίδες που καίγονται από την καρδιαγγειακή άσκηση μπορούν γρήγορα να ξαναληφθούν. Και μάλιστα σε τέτοια ποσότητα που να είναι επιβλαβής. Θα πρέπει, εκτός από καρδιαγγειακή άσκηση να κάνετε και κάποιο είδος άσκησης με αντιστάσεις ή βάρη. Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων. Τα βάρη και οι αντιστάσεις και σχήμα στο σώμα δίνουν και αυξάνουν το μεταβολισμό για να καίτε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας». 

Αναπνέετε γρήγορα

«Οι βαθιές εισπνοές και εκπνοές θα σας δώσουν την ευκαιρία να ηρεμήσετε, να συγκεντρωθείτε και να διαχειριστείτε το άγχος σας καλύτερα».

Δεν κάνετε σπριντ 

«Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση ή το σπριντ είναι από τις καλύτερες μεθόδους για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας, να βελτιώσετε την ικανότητά σας να καίτε λίπος και να καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν υπάρχει τίποτα που να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από ότι η προσθήκη 6 έως 10 σπριντ στο τέλος της προπόνησης». 

Δεν αφιερώνετε χρόνο 

«Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο από κάποιους άλλους για να δουν αποτελέσματα. Προσεγγίστε την άσκηση με τη σωστή νοοτροπία και μην αποθαρρύνεστε. Να είστε συνεπείς και υπομονετικοί και θα δείτε αποτελέσματα». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.