Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό; -Δοκιμάστε το κακάο ή τον…έρωτα!

Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας κοφτερό; -Δοκιμάστε το κακάο ή τον…έρωτα!

Τα σταυρόλεξα και οι σπαζοκεφαλιές μπορούν να ενισχύσουν τη δύναμη του εγκεφάλου σας, αλλά μια ταινία, το κακάο και το σεξ θα μπορούσαν να είναι πιο διασκεδαστικά.

Πρόσφατη έρευνα διαφόρων πανεπιστημίων, κατέδειξε ότι υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντες τρόποι για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης της φαιάς ουσίας.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι πρόσφατα συνταξιούχοι, οι οποίοι ξεκίνησαν μαθήματα ζωγραφικής βελτίωσαν τη συνδεσιμότητα μεταξύ των περιοχών του εγκεφάλου, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Erlangen στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Πολλές λειτουργίες του εγκεφάλου βασίζονται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των περιοχών.

Μια πρόσφατη μελέτη συνέκρινε μια ομάδα ατόμων ηλικίας 55-70 που έκαναν Hatha Yoga τρεις φορές την εβδομάδα και μια παρόμοια ομάδα που έκανε απλές διατάσεις και ασκήσεις τόνωσης. Μετά από οκτώ εβδομάδες, η ομάδα της γιόγκα ήταν ταχύτερη και ακριβέστερη σε γνωστικές εργασίες.

Η παρακολούθηση μια ταινίας 3-D βελτιώνει την γνωστική απόδοση, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Goldsmiths, Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Τα σκορ σε βασικές γνωστικές δοκιμασίες αυξήθηκαν κατά 30% κατά τη διάρκεια μιας μελέτης του ενός μηνός, που οι εξεταζόμενοι έπρεπε να πιουν δύο φλιτζάνια κακάο την ημέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πανεπιστήμιο του Maryland διαπίστωσε ότι η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα αύξησε το σχηματισμό νέων κυττάρων εγκεφάλου σε μεσήλικες αρουραίους και αποκατέστησε τη λειτουργία στον ιππόκαμπο, μια περιοχή του εγκεφάλου σημαντική για τη μνήμη. Στους αρουραίους, το σεξ φαίνεται να βοηθά τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνοντας τα επίπεδα των ορμονών του στρες όπως της κορτιζόλης, που εμποδίζουν την παραγωγή των νευρικών κυττάρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.