Mε αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το “πιάσιμο” στην προπόνηση!

Mε αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το “πιάσιμο” στην προπόνηση!

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορείς να αποφύγεις το πιάσιμο των επόμενων ημερών, ειδικά αν είσαι αρχάριος στη γυμναστική.

Παρόλα αυτά, δες τις μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τη διάρκεια και την ένταση του πόνου.

Ακολούθησε τον κανόνα 10%. Τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν εξαιτίας της απότομης αλλαγής της έντασης που τρέχεις ή της απόστασης που διανύεις. Πρέπει να ανεβάζεις ρυθμό και ταχύτητα σταδιακά, για να μπορέσει να ακολουθήσει και το σώμα σου. Μάλιστα πολλοί fitness experts συμβουλεύουν να ακολουθείς τον κανόνα 10% που σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεπερνάς το 10% της απόστασης, της έντασης, της ταχύτητας και της συχνότητας προπόνησης μέσα στην εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις στους μυς σου το περιθώριο να δυναμώσουν και αποφεύγεις τους τραυματισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάρε τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε άσκηση. Βεβαιώσου ότι τα παπούτσια που αγόρασες είναι κατάλληλα για τον τύπο του ποδιού σου και για το είδος άκσησης που θέλεις να ακολουθήσεις. Ένα λάθος παπούτσι μπορεί να επιδεινώσει ένα ανατομικό πρόβλημα, να προκαλέσει πόνο ή κάποιον ανεπιθύμητο τραυματισμό στον αστράγαλο ή στο γόνατο. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να αλλάζεις παπούτσια κάθε 500 περίπου χιλιόμετρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.