4 μικρά μυστικά για να κάνεις καλύτερο ύπνο στη κρεβατοκάμαρα! (φωτό)

4 μικρά μυστικά για να κάνεις καλύτερο ύπνο στη κρεβατοκάμαρα! (φωτό)

Ο τρόπος που έχεις τοποθετήσει το κρεβάτι στην κρεβατοκάμαρά σου καθορίζει (κατά πολύ) και την  ποιότητα του ύπνου σου.

Ο ύπνος έχει άμεση σχέση με την πνευματική και σωματική σου ευημερία, γι’ αυτό οι επιστήμονες επισημαίνουν πως δεν πρέπει να δίνεις βάση μόνο στην ποσότητα του ύπνου σου, αλλά και στην ποιότητα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου το 2011, οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα όταν τα κρεβάτια τους είναι άνετα, καθαρά και έχουν μαλακά στρώματα και μαξιλάρια. Το 90% των ατόμων της έρευνα που άνηκαν στην ομάδα «Great Sleepers» και ήταν αυτοί που έκαναν τον καλύτερον ύπνο, φρόντιζαν να έχουν πάντα καθαρά σεντόνια, τακτοποιημένα σκεπάσματα και έδιναν μεγάλο βάρος στη θέση του κρεβατιού. Αυτό ήταν το μυστικό τους για έναν τέλειο ύπνο.

“Ειλικρινά, μας εξέπληξε το πόσο βάρος δίνουν στις αισθήσεις τους και κυρίως την αφή και την μυρωδιά” είπε ο David Cloud, ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα καθαρά, λευκά σεντόνια με ωραία υφή»,σχολίασε ο Thayer Joyce, ο οποίος έχει τον λογαριασμό « @alwayssssleep » στο Instagram.

Ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι που πέφτει το φως στο δωμάτιό σου. Απαραίτητη προϋπόθεση μάλιστα για να ξυπνήσετε ευδιάθετοι είναι να πέφτει το φως στο πάνω μέρος του κρεβατιού. Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα ένα παράθυρο παράλληλα με το κρεβάτι σου είναι εξίσου ιδανικό.  

Οι παρακάτω φωτογραφίες όχι μόνο απεικονίζουν ονειρικές κρεβατοκάμαρες, αλλά θα σου δώσουν ιδέες για το πως θα έπρεπε να είναι τοποθετημένο το κρεβάτι σου στο χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.