ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

12 ειδικοί σoυ δείχνουν τον τρόπο: Ετσι θα δεις αποτελέσματα με τη γυμναστική!

12 ειδικοί σoυ δείχνουν τον τρόπο: Ετσι θα δεις αποτελέσματα με τη γυμναστική!

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ώρα της γυμναστικής μοιάζει με εφιάλτη. Πολλές ώρες εργασίας, ελάχιστος ελεύθερος χρόνος και τα 2,3 κιλά που δεν φεύγουν ποτέ, έχουν ως αποτέλεσμα το γυμναστήριο να είναι πλέον υποχρέωση και όχι ένα ευχάριστο χόμπι.

Οι επιστήμονες, μέσα από διάφορες μελέτες, βρήκαν 12 τρόπους που θα κάνουν την ώρα της γυμναστικής σου να μοιάζει… με παιχνιδάκι.

Δημιούργησε την ΤΕΛΕΙΑ playlist

Μελέτη του Πανεπιστημίου του McMaster στον Καναδά έδειξε πως όσοι κάνουν γυμναστική υψηλής έντασης, δεν αισθάνονται πως η προπόνηση τους δυσκολεύει όταν ακούν τα αγαπημένα τους τραγούδια. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν πώς το δυνατό μπάσο την ώρα της γυμναστικής

κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται περισσότερο δυνατοί.

Ασκήσου με άλλους

Το να κάνεις γυμναστική με τους φίλους σου, σε ωθεί να έχεις περισσότερη ανοχή στον πόνο και παραπάνω αντοχή απ’ ότι αν έκανες μόνος σου, σύμφωνα με τον Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Μην λοξοκοιτάς

Περιόρισε το βλέμμα σου, όταν περπατάς, τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο. Έτσι θα διανύσεις 28% περισσότερη απόσταση και θα κάνεις 23% πιο γρήγορα απ΄ ότι αν επικεντρωθείς στο να κοιτάζεις γύρω-γύρω. Εκτός αυτού, η μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, επισήμανε πως όσοι

δεν λοξοκοιτούν, νιώθουν πιο ανακουφισμένοι στο τέλος της προπόνησης, καθώς είναι πιο προσηλωμένοι στον στόχο τους.

Πιες καφέ

Κι όμως αν νιώθεις αδύναμος για να πας γυμναστήριο, ο καφές θα σε συνεφέρει. Μελέτη έδειξε πως οι ποδηλάτες που ήπιαν καφέ μία ώρα πριν την προπόνηση , είχαν μεγαλύτερη διάθεση για άσκηση και δεν δυσκολεύτηκαν τόσο όσο περίμεναν.

Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον πόνο

Όπως λένε και οι Άγγλοι: No pain, no gain. Παρ’ όλα αυτά όταν λες «Αυτή η άσκηση είναι πολύ δύσκολη», τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα παρατήσεις πιο εύκολα. Αντ’ αυτού προτίμησε τις φράσεις «Θα τα καταφέρω» ή «Αυτή η άσκηση κάνει καλό στο σώμα μου».

Κοιτάξου στον καθρέφτη.

Εντάξει δεν εννοούμε να κοιτάς συνέχεια τον εαυτό σου στον καθρέφτη, αλλά λίγη αισιοδοξία δεν βλάπτει. Επικεντρώσου κοιτάζοντας στο τι μπορείς να βελτιώσεις και όχι στο τι δεν σου αρέσει.

Φάε παντζάρια

Μελέτη του Πανεπιστήμιου Exeter στην Βρετανία, έδειξε πως όσοι έπιναν μισό λίτρο από παντζάρια, περίπου 2,5 ώρες πριν  από την προπόνηση, κατάφερναν να κάνουν 20% παραπάνω από όσο περίμεναν.

Μην απορρίψεις το σνακ και το ενεργειακό ποτό (απλά βάλε μέτρο)

Αν η προπόνησή σου είναι απαιτητική δεν είναι κακό να εφοδιαστείς με κάποιο σνακ ή τονωτικό,

Κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις και επισκέψου κάποιο διατροφολόγο, για να μάθεις τι βιταμίνες χρειάζεται ο μεταβολισμός σου να καταναλώνει πριν και μετά την προπόνηση.

Μην ξεχνάς το ζεστό μπάνιο

Μελέτη του Πανεπιστημίου Bangor στην Αγγλία, έδειξε πως ένα ζεστό μπάνιο (το οποίο δεν συνίσταται αν έχεις κάποιο τράβηγμα), ενυδατώνει το σώμα σου, σε ανακουφίζει και σε κάνει αυτόματα να βάζεις τους επόμενους στόχους στην προπόνησή σου.

Κοιμήσου καλά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορεί ένα δυνατό πρόγραμμα άσκησης να σε βοηθάει να κοιμηθείς ευκολότερα, αλλά ισχύει και το αντίθετο. Έχοντας κοιμηθεί καλά την προηγούμενη μέρα, έχει ως αποτέλεσμα να μείνεις περισσότερο ώρα στο γυμναστήριο ή όπου γυμνάζεσαι, σύμφωνα με την κλίνική Sleep Medicine.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.